Οι εκλογές της Κεντροαριστεράς φέρνουν ανατροπές !

Του Γιάννη Μερτύρη

Πυκνά μαύρα σύννεφα καλύπτουν από χθες το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

Η απροσδόκητη μαζική προσέλευση 210.264 πολιτών στις κάλπες για την εκλογή νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς ακυρώνει και το τελευταίο «μεγάλο κόλπο» της πολιτικής επιβίωσης του Τσίπρα και της παρέας του, δηλαδή το να εμφανισθεί ως ο νέος Ανδρέας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο εκφραστής της «νέας» Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα.

Η δόλια επιχείρηση συρρίκνωσης της Δημοκρατικής Παράταξης, προς όφελος της παρέας των πολιτικών τυχοδιωκτών του Μαξίμου, απέτυχε παταγωδώς. Το ίδιο και η προσπάθεια των δημοσιογραφικών εξαπτέρυγων και πληρωμένων πιστολιών της εξαμβλωματικής – ψεκασμένης συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που επιχείρησαν να μειώσουν τους πολίτες που συμμετείχαν και να γελοιοποιήσουν την εκλογική διαδικασία.

Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, που εκφράζει την υπαρκτή πολιτική ανάγκη να υπάρξει ένας νέος δημοκρατικός πόλος που θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στην ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι το πρώτο βήμα επιστροφής στην πολιτική κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνουν ενισχυμένοι από την διαδικασία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων στο νέο φορέα, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μπορούν και πάλι να προσβλέπουν στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Κυβέρνηση, με κάθε τρόπο και μέσο και όσο περισσότερο μπορεί, έχοντας στο πλευρό του ως μοναδικό του σύμμαχο τον τοξικό Πάνο Καμμένο, όπου ανά βδομάδα ξεσπά και ένα σκάνδαλο γύρω από αυτόν. Έναν πολιτικό σύμμαχο όπου στις επόμενες εκλογές η είσοδός του στην Βουλή θα γίνει πράξη μόνο αν ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να δώσει πλέον μάχη για την διατήρηση της δεύτερης θέσης, την ίδια στιγμή που ο πρώτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικεί την Αυτοδυναμία.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν ένα ξεκάθαρο αντικυβερνητικό δημοψήφισμα και όπως είναι φυσικό φέρνει ανατροπές – και όσο το Μαξίμου καθυστερεί να προσφύγει σε εκλογές – είναι εξαιρετικά πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί μέχρι και κάτω από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην τρίτη θέση!

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, αφού το Κυβερνητικό σχήμα δέχεται ήδη μια τεράστια πίεση με αφορμή την υπόθεση Καμμένου – Σαουδικής Αραβίας και επιπλέον πλήττουν την εικόνα του Στρατεύματος.

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, που κάνουν λόγο για νέες, καταιγιστικές αποκαλύψεις, που αφορούν τον Καμμένο, κανένα ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, κυρίως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής κατά Καμμένου και τότε έρθουν στην επιφάνεια οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον Υπουργό Άμυνας.

Share This:

About The Author

Related posts