Ο δήμαρχος σε πολιτική ομηρία…

Ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Οικονόμου έσπασε τελικά τη σιωπή του και με μία συνέντευξη ποταμό τα είπε για όλα και για όλους.

Με λόγο ξεκάθαρο και καταγγελτικό, έριξε φώς στο σκοτεινό παρασκήνιο της έκνομης διαγραφής του από το συνδυασμό του Δ. Μούρτζη και τους υπόγειους διαδρόμους όπου συχνάζουν παρεούλες και καλαμοκαβαλάρηδες της δημοτικής αρχής.

Αφορμή για το σπάσιμο της σιωπής του αποτέλεσαν τα μισόλογα Αντιδημάρχου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ξεκαθάρισε το θέμα περί κατάχρησης χρημάτων και κακοδιαχείρισης, τονίζοντας πως αν υπάρχουν στοιχεία να πάνε στους αρμόδιους φορείς άμεσα , γιατί έχουν αργήσει ήδη.

Μίλησε για την απώλεια ηθικής του συνδυασμού, καλώντας τον δήμαρχο να εκκαθαρίσει τον συνδυασμό του από αυτούς που χρωστάνε. Άλλωστε , όπως τόνισε, είναι ενήμερος εδώ και καιρό . Από την άλλη αντί να αναλάβει τις ευθύνες ανέθεσε σε εκείνον να το προχωρήσει με αποτέλεσμα την διαγραφή του από τον συνδυασμό…

Ο Ν. Οικονόμου συνεχίζει θέτοντας το ερώτημα : «αφού ευαγγελίζεται την ηθική ο κύριος Δήμαρχος έπρεπε να ξεκινήσει ο ίδιος εδώ και καιρό τις διαδικασίες διαγραφής όχι μόνο όσον αφορά εμένα αλλά και στους συμβούλους που χρωστάνε .Υπερβολικό θα μου μου πείτε!!! Αλλά να μην ξεχνάμε τι έκανε ο κος Σακκιώτης για δημοτικό σύμβουλο ο οποίος χρώσταγε. Έστω ότι δεν τους διέγραψε για αυτό το ηθικό θέμα που ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι, δεν θα έπρεπε να ενημερώσει τα μέλη του συνδυασμού ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που χρωστάνε στον δήμο και είμαστε εκτεθειμένοι ως διοίκηση;

Αφού ομιλεί για ηθική δεν θα έπρεπε να έχει διαγράψει από τον συνδυασμό του δημοτικό σύμβουλο ο οποίος χειροδίκησε ενώπιον του και του κου Αντιπεριφερειάρχη σε δυο συμπολίτες μας (ένα άνδρα και μια γυναίκα) οι οποίοι του διαμαρτύρονταν για το ρέμα της σκοτεινής; Να του θυμίσω ότι το 2007 για την περίφημη καρέκλα είχε ζητήσει από τον τότε δήμαρχο κο Κουκουλη να παραιτήσει τον δημοτικό του σύμβουλο. Τώρα γιατί δεν πράττει το ίδιο Τι φοβάται; Γιατί δεν πράττει το ίδιο ΈΤΣΙ ώστε να δείξει τι σημαίνει πολιτική ηθική;

Για ποια ηθική μιλάει ο κος Δήμαρχος , για ποιο σεβασμό για ποια αγάπη προς το πρόσωπο μου; Οι πράξεις του άλλα δείχνουν. Η αλλαγή κλειδαριών στην ΚΕΔΑ πριν καν αντικατασταθώ από το δημοτικό συμβούλιο δείχνει πολλά. Ήδη έχω αναθέσει σε δικηγόρο να προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Δεν αποδέχομαι με τίποτα ότι είμαι αυτός που εμπόδισε το έργο της διοίκησης ούτε αποδέχομαι να χρεωθώ τις ανικανότητες των άλλων ως εξιλαστήριο θύμα!! Άλλοι άφησαν την Αίγινα βρώμικη το καλοκαίρι όχι εγώ. Άλλοι άφησαν τους Αγίους ένα μήνα χωρίς νερό όχι εγώ.

Δεν είμαι αυτός που έχει καταψηφίσει θέματα της δημοτικής αρχής τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην οικονομική επιτροπή ούτε του έχω στείλει 7 επιστολές κάνοντας του αντιπολιτευτική κριτική… και για κάθε μου ενέργεια ο δήμαρχος ήταν απόλυτος γνώστης και σε αναμονή των θετικών αποτελεσμάτων αυτών…»

Ο Νίκος Οικονόμου κατακεραυνώνει τις δηλώσεις του δημάρχου για δήθεν «κακές παρέες» του.

Σημειώνει λοιπόν : «Ότι αφορά δε τις παρέες μου ως Δήμαρχος γνώριζε πολύ καλά ότι μεσολάβησα για να σταματήσουν οι όποιες ενέργειες από την μεριά του επιχειρηματία Δεν τα κατάφερα, ο επιχειρηματίας ήταν ανένδοτος διότι έβλεπε ότι ήταν ο μοναδικός στόχος από την μεριά της διοίκησης . Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Δήμαρχου στην συνάντηση στο ξενοδοχείο Δανάη οι περισσότερες πέργκολες στην Αίγινα είναι παράνομες. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες και η μόνη πέργκολα που κατεδαφίστηκε και έχει άδεια είναι αυτή στην Πλατεία Ηρώων εδώ και 7 μήνες . Τα ερωτήματα και οι απορίες που προκύπτουν αφορούν στο αν έγινε επίδειξη δύναμης και εξουσίας από την δημοτικά αρχή; Για ποιους λόγους άραγε; Μήπως για να φοβηθούν οι υπόλοιποι επιχειρηματίες και να βρίσκονται υπό καθεστώς ψηφοθηρίας και πολιτικής ομηρίας ; Μήπως υπάρχουν μεγάλα συρτάρια που ανοιγοκλείνουν;

Οι «κακές» παρέες που μου καταλογίζει ο Δήμαρχος Αίγινας είναι Μύθος. Το γεγονός ότι κάνω παρέα με στελέχη της αντιπολίτευσης τους ενοχλεί ; Για ποιο λόγο; Άλλωστε στελέχη της αντιπολίτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν θαμώνες σε γνωστό πάγκο. Τότε δεν ενοχλούσε η κατάσταση τον δήμαρχο δεν άκουσα να λέει κάτι για αυτό…»

Στο θέμα της περιβόητης διαγραφής του ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. και της ΚΕΔΑ υποστηρίζει πως ήταν προϊόν μεθόδευσης της παρεοκρατίας που έχει απασχολήσει εκτεταμένα και τον αθηναϊκό τύπο, που εκθέτει το νησί, που αυτή ουσιαστικά ασκεί την δημοτική διοίκηση και κρατά σε πολιτική ομηρία τον δήμαρχο, με στόχο τις δημοτικές εκλογές του 2019. Επισημαίνει λοιπόν : «Ότι αφορά την διαγραφή υπήρξε μεθόδευση. Η διαδικασία δεν είναι σύννομη και το γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος δήμαρχος. Η διαδικασία μου θύμισε ΚΙΜ ΓΙΟΝΚΓ ΟΥΝ !!!

ΔΕΝ γνωρίζω εάν μαζί με τις υπόγραφες ο δήμαρχος έδινε και αντίδωρα.

Για ποιο λόγο άργησε να μου κοινοποιήσει το πρακτικό της διαγραφής μου ο κύριος Δήμαρχος. Ποιες είναι οι σκοπιμότητες;

Το θέμα αυτό της διαγραφής μου θα το προχωρήσω μέχρι τα διοικητικά δικαστήρια και ότι προκύψει δεν θα το αφήσω έτσι…»

Και ο Ν. Οικονόμου συνεχίζει πιο αποκαλυπτικά : «Η διαγραφή μου ήταν αποτέλεσμα ένος μείγματος πολιτικών αυτοδιοικητικών ζυμώσεων και ισορροπιών και ένα προϊόν τακτικισμού ώστε να μην έρθουν στο “φως” από την πλευρά μου στοιχεία που… “καίνε” την διοίκηση του Δήμου Αίγινας

Είχα μεθοδεύσει να προβώ σε ενέργειες ώστε τα… “αγκάθια” των παλαιών… “αμαρτιών” στην ΚΕΔΑ καθώς και οι οφειλές των αιρετών να πάρουν το δρόμο προς τα αρμόδια όργανα. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία μεταξύ εμού και του κύριου δήμαρχου.

«Εξωγενείς παράγοντες μπήκαν στα δημοτικά δρώμενα» λέει. Μέσω ποιού δήμαρχε ; Το θεωρώ γελοίο δεν είμαι από τους ανθρώπους που προδίδουν τις θέσεις τους . Ας μου ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος που αναφέρεται σε αοριστίες δεν μπορώ να απαντήσω. ΑΝ εννοεί το γεγονός ότι μιλάω με τους πολίτες δημόσια στα καφενεία θα απαντήσω ότι είχαμε υποσχεθεί ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ανοιχτές.

Κατηγορούσατε την διοίκηση Κουκούλη ότι ήταν μια κλειστή παρέα που διοικούσε τον Δήμο και αυτό ήταν ο κύριος λόγος που έχασαν 2 φορές τις εκλογές , όχι γιατί ήταν ανίκανοι.

Οι δημότες πρέπει να μας αισθάνονται κοντά τους και διπλά τους και όχι καλαμοκαβαλάρηδες.

Όσο για τον αυθόρμητο χαρακτήρα μου τον ήξερες και ήξερες πολύ καλά ότι δεν θα δεχόμουν ποτέ προσβολές προς το πρόσωπο του αρχηγού μου και του δημάρχου μου , δεν θα ανεχόμουν κτυπήματα στο τραπέζι και φωνές προς τον αρχηγό μου , δεν θα ανεχόμουν κουνήματα του δαχτύλου προς τον αρχηγό μου και κυρίως παρεμβολές στο έργο μου εκτός από εσένα το ήξερες αυτό. Όπως ήξερες πολύ καλά ότι με ενοχλούσαν ενέργειες που σε υποβάθμιζαν όταν οι αντιδήμαρχοι ξεπερνάγανε τον ρόλο τους και έκαναν τον Δήμαρχο . Ο αυθόρμητος χαρακτήρας μου σεβόταν τον Δήμαρχο και αρχηγό του . Ο αυθόρμητος χαρακτήρας μου είναι και η αυθεντικότητα μου δεν κρύβομαι αλλά και δεν κάνω ζημιά στον Δήμο, ζημιώνω τα συμφέροντα κάποιων.

Όταν αναφέρεσαι στην λέξη συλλογικότητα κύριε Δήμαρχε κανείς εκφραστικό λάθος. Το σωστό είναι παρεούλα . Διατάραξα την συλλογικότητα της παρεούλας που την αποτελούν άτομα που κατέχουν ή κατείχαν θέσεις ευθύνης και παραγοντίζουν χαράσσοντας την δική τους πολιτική .

Πάντως εγώ κατέβηκα να υπηρετήσω την Αίγινα και τους πολίτες της και όχι να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα μιας ομάδας ή κάποιων προσωπικά. Μην πάς να μου φορτώσεις την κρίση στη διοίκηση σου που υπήρχε εδώ και καιρό.

Τώρα μέσω της αποπομπής μου δεν αποποιούμαι τα όποια λάθη έχουν γίνει, τα κακώς κείμενα. Άλλωστε φταίμε όλοι και αυτοί που δεν έρχονται στα δημοτικά συμβούλια και αυτοί που τους έχουμε για να ψηφίζουν ναι στα θέματα , με το μεγαλύτερο μερίδιο να πέφτει σε αυτούς που ασκούν διοίκηση σε όλους τους φορείς του δήμου…»

Η παρέμβαση Ν. Οικονόμου είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους τον θεώρησαν «τελειωμένο» και μάλιστα δηλώνει παρών : «Δεν απειλούμε, δεν εκβιάζομαι, δεν συμμετέχω σε ίντριγκες και δεν θα πάψω να υπηρετώ τον Αιγινήτικο λαό τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες πιστεύω και δέχθηκα να είμαι υποψήφιος.

Αυτονόητο είναι ότι συνεχίζω να τηρώ κατά γράμμα τις επιταγές του νόμου, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα όλων των Αιγινητών…» Ενώ δίνει και το στίγμα του για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοτικής διοίκησης : «Ο Δήμος μας σήμερα, για να έχει μία πορεία, που οδηγεί εκ του ασφαλούς στην ανάπτυξη, πρέπει να σώσει νέες δυνατότητες προς όλους, χωρίς να αποκλείει τους πολίτες, χωρίς να αποκλείει κανέναν.

Ένας σύγχρονος Δήμος, πρέπει να είναι στελεχωμένος από ειδικούς συμβούλους και ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα προσφοράς χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς.
Ένας Δήμος, που δεν θα απαξιώνει, ούτε θα απαξιώνεται από τους εκλεγμένους του Δημοτικούς Συμβούλους, που έκρινε ο Λαός…»

Είναι προφανές πως ο Νίκος Οικονόμου είναι εν πλήρη δράσει και φυσικά τα όσα δήλωσε θα προκαλέσουν και αλυσιδωτές αντιδράσεις…

Share This:

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *