Τσίπρας διαψεύδει… Τσίπρα – Τι έλεγε για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

0
33

Μετά το σκάφος… το αεροσκάφος. Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πήγε στην κομματική ομιλία στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει στους υποστηρικτές του.

Ο πρωθυπουργός βέβαια έχει την αιτιολογία ότι ήρθε απευθείας από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες , (η Σύνοδος ήταν και το το πρόσχημα της αναβολής του debate των πολιτικών αρχηγών), όπου θα συνεχιστεί την Τρίτη η διαβούλευση για την εξεύρεση διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους λοιπούς σε ευρωπαϊκά πόστα.

Μόνο που έφυγε εκτάκτως για την… κομματική ομιλία του στην Κρήτη, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε λοιπόν, απευθείας από τις Βρυξέλλες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της γραμμής.

Σε κανέναν, εξάλλου, δεν έκανε εντύπωση καθώς ο πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι αρέσκεται σε απολαύσεις όταν πρόκειται για τη μεταφορά του.

Αυτό, όμως, που εξέπληξε τους πάντες είναι ότι πριν από μόλις δύο μήνες ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί συχνά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πρόσφατα (τον Μάιο) πολίτες που τον είχαν δει σε εμπορική πτήση από Αθήνα προς Ιωάννινα: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι».

Ωστόσο, έναν μήνα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Κοζάνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Προφανώς και ήταν μία επίσκεψη στο εσωτερικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση με αρχηγό άλλου κράτους.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί στις 16 Απριλίου το Βελβεντό Κοζάνης. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών και τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here