Σαρωτική διαφορά 15% για τη Ν.Δ.

0
41

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές την τελευταία εικοσαετία που είναι τόσο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα σε μία εκλογική μάχη.

Η αυτοχειρία Τσίπρα να προηγηθούν οι Ευρωεκλογές των Εθνικών Eκλογών, σε συνδυασμό με την βουβή λαϊκή αγανάκτηση για την χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος την Μεταπολίτευση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκπλήξεων.

Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας το τελευταίο δεκαπενθήμερο, θεωρείται  δεδομένη την Αυτοδυναμία Μητσοτάκη (ακόμη και στο πιο απίθανο σενάριο της επτακομματικής Βουλής) αλλά το σημαντικότερο ό,τι η Νέα Δημοκρατία  “κλειδώνει” σε ένα ποσοστό πάνω του 40%.

Υπό κατάρρευση ο Τσίπρας, στο 15% η διαφορά

Η εκτίμηση  για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι εξαιρετικά δυσμενής. Θεωρείται πως παρά τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν ελαφρώς ενισχυμένο (σε σχέση με τις Ευρωεκλογές) η απογοήτευση και τα διαλυτικά φαινόμενα που κυριαρχούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Τσίπρα να απέχει από τις κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μικρότερες διαρροές αποχής που θα έχει η Νέα Δημοκρατία – κυρίως λόγω της προοπτικής επιστροφής της στην Εξουσία και το… νταραβέρι- η διαφορά που τώρα εμφανίζεται γύρω στις 10-11% μπορεί να αγγίξει και το ποσοστό του 15%!

Ανεβαίνει σταθερά το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής δείχνει και στις δημοσκοπήσεις να μην επηρεάζεται από την υπόθεση Βενιζέλου. Η πολιτική επιλογή μάλιστα της Φώφης Γεννηματά να εμφανισθεί, ως δύναμη σταθερότητας  σε συνδυασμό με την βεβαιότητα της Αυτοδυναμίας για την Νέα Δημοκρατία, και τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν  στην εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ενισχυμένο από την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.

Η εκτίμηση για τα τελικά ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω υπάρχει η παρακάτω εκτίμηση για το εύρος των Εθνικών  Εκλογών της 7ης Ιουλίου: Νέα Δημοκρατία: 38,5 – 41,5% – ΣΥΡΙΖΑ: 22 – 25% – ΚΙΝΑΛ: 8 – 10%

Για τα υπόλοιπα κόμματα η εικόνα είναι, πως το ΚΚΕ θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή θα μπει οριακά στη Βουλή, ο Βελόπουλος θα είναι οριακά εκτός Βουλής, ενώ ο Βαρουφάκης στο τέλος θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει το φράγμα του 3%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here