Επίσκεψη του Δημάρχου Αίγινας στον πλωτό γερανό που εκτελεί τις εργασίες αποκατάστασης του Υποθαλάσσιου Αγωγού – Στις 20 Μαρτίου η επαναλειτουργία της Υδροδότησης

0
1750

 

Αίγινα, 13 Μαρτίου 2026

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΩΤΟ ΓΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ

Τον πλωτό γερανό που εκτελεί τις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 12 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αίγινας, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την πορεία των εργασιών.

Στο σημείο παρευρέθηκαν επίσης οι τεχνικοί σύμβουλοι, τόσο του Δήμου Αίγινας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του έργου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε εκτενώς για την πρόοδο των παρεμβάσεων, αλλά και για τις ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες που συνοδεύουν ένα σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα, όπως είναι η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε από τον κ. Κωνσταντινίδη ότι η αισιόδοξη εκτίμηση είναι πως το νησί θα υδροδοτηθεί εκ νέου στις 20 Μαρτίου 2026. Αμέσως μετά την επαναφορά της υδροδότησης, θα ακολουθήσουν οι εργασίες εξωτερικής θωράκισης και προστασίας του αγωγού, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα της υποδομής.

Ο Δήμος Αίγινας παραμένει σε διαρκή παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών και συνεχίζει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για κάθε σημαντική πρόοδο σε ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την καθημερινότητα του νησιού.