Ψέματα το 2025 για τα ψέματα του 2015: Έκθετος ο Αλέξης Τσίπρας – Ηχηρή απάντηση Μαξίμου

0
1669

Συστηματική προσπάθεια να εξωραϊστούν συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές που υιοθετήθηκαν πριν από 10 χρόνια, γυρίζοντας τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 2015, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

 

Η αντίδραση της κυβέρνησης με αφορμή το νέο δημοσίευμα των «Νέων», με διαλόγους από τα πρακτικά του κρίσιμου εκείνου συμβουλίου ήταν έντονη.

Στην κυβέρνηση μιλούν για πολιτικό κυνισμό και υποκρισία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τελικά κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Και θυμίζουν τα όσα έλεγαν τότε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., αποκαλώντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες».

Μιλούν για μυθεύματα και αποδομούν κομμάτι κομμάτι τα όσα ανιστόρητα αναφέρονται από κάποιους που προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, τη χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είχαν ήδη παρέλθει έξι μήνες καταστροφικής διαπραγμάτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να τζογάρουν το μέλλον της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας στη σελίδα 81 των πρακτικών λέει επί λέξει: «Η ελληνική κοινωνία δεν πετάει στα σύννεφα. Έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν είμαστε πριν τον Γενάρη του 2015». Δηλαδή, ο Τσίπρας, που πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 υποσχόταν εύκολες λύσεις, όπως το σκίσιμο του Μνημονίου και την κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, έξι μήνες μετά έλεγε ότι ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Περιγράφουν την πλήρη ανικανότητα του τότε πρωθυπουργού να διαπραγματευθεί ακόμα και μετά το δημοψήφισμα.

Σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την επικείμενη «κωλοτούμπα» του από το «όχι» στο «ναι», απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και τους είπε ότι έχει έτοιμα πέντε σημεία διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι της συμφωνίας που είχε προτείνει ο Γιούνκερ. Όμως, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, ακόμα και αυτή η διαπραγμάτευση απέτυχε παταγωδώς, αφού στο τρίτο και πιο σκληρό για την κοινωνία Μνημόνιο συμπεριελήφθησαν όλα τα επώδυνα μέτρα, όπως η αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η υπερφορολόγηση των αγροτών και συνολικά η αύξηση των φόρων ακόμα και του ΦΠΑ των τροφίμων, αλλά και η λήψη επώδυνων μέτρων με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ό,τι του έθεσαν οι δανειστές με το τρίτο Μνημόνιο και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Αυτό όμως που θεωρούν ακόμα χειρότερο είναι η υποκριτική στάση του και τα ψεύδη περί ανάγκης συναίνεσης.

«Εξαπάτησε τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη», λένε χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί, ενώ ζήτησε συναίνεση και την έλαβε, με τα κόμματα να βάζουν την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον, ο τότε πρωθυπουργός λίγες εβδομάδες μετά προκήρυξε εκλογές με το όχι και τόσο συναινετικό μήνυμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε στον «Ε.Τ.» ότι «όσο και αν προσπαθούν κάποιοι για χάρη του rebranding του Αλέξη Τσίπρα να τον ξεπλύνουν από τις αμαρτίες του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, επιστρέφοντας αναβαπτισμένος στο πολιτικό προσκήνιο, δεν θα τα καταφέρουν. Κι αυτό όχι μόνο γιατί το λέει η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και γιατί οι πολίτες έχουν μνήμη και βιώματα από την καταστροφική διακυβέρνησή του».

Θύμισε ακόμα ότι ακόμα πληρώνουν οι πολίτες τον λογαριασμό της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και για τον λόγο αυτόν τον έχουν απορρίψει εκκωφαντικά σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες.

Μέγαρο Μαξίμου : Κλείνει εκκρεμότητες και σχηματοποιεί το καλάθι ΔΕΘ

 Λίγο πριν το φίνις για την ολιγοήμερη καλοκαιρινή ανάπαυλα, οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν σε πλήρη ισχύ, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να έχουν στρέψει την προσοχή τους και στη σχηματοποίηση του καλαθιού της ΔΕΘ.

Παράλληλα, οι μικρές αλλά κομβικές για την καθημερινότητα παρεμβάσεις συνεχίζονται και οι όποιες κρίσεις προκύπτουν αντιμετωπίζονται, όπως για παράδειγμα οι μεταναστευτικές ροές, οι οποίες παραμένουν αυξημένες. Ηήδη, χθες Κυριακή, 247 μετανάστες που εισήλθαν παράνομα από τη Λιβύη ήταν οι πρώτοι που σε εφαρμογή του νέου πλαισίου που ψηφίστηκε με την τροπολογία αναστολής ασύλου τέθηκαν άμεσα σε καθεστώς κράτησης και διαδικασίας επιστροφής. Όπως τόνιζαν στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Όποιος εισέρχεται παράνομα από τη Λιβύη βάσει της τροπολογίας δεν θα υποβάλλει άσυλο, θα εκδίδεται πράξη επιστροφής του και έως τότε θα κρατείται. Ιδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί και για νέες παράνομες αφίξεις.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε θα είναι γεμάτη και κοινοβουλευτικά, με κατάληξη το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής με πλούσια ατζέντα.

Με βασικό στόχο να στηριχθούν τα εισοδήματα των πολιτών με την ακρίβεια να τα ροκανίζει, στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται, με αρχικό κομπόδεμα 1,5 δισ. ευρώ, τα μέτρα της ΔΕΘ, τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη.

Το ποσό αυτό προέρχεται από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη μείωση της ανεργίας και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και δεν αποκλείεται να αυξηθεί με βάση τα έσοδα που θα προκύψουν έως το τέλος Αυγούστου.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, και του υπουργού Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, ψηφίδα ψηφίδα σχηματοποιούν το πακέτο των μέτρων με βασικούς γνώμονες τη στήριξη μισθωτών και συνταξιούχων, των ευάλωτων νοικοκυριών και των νέων, αλλά και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς κανόνες, κάτι το οποίο τηρεί ευλαβικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η μείωση φόρων -μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί 72 έμμεσοι και άμεσοι φόροι- περιλαμβάνεται στα μέτρα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πέσει στο τραπέζι και βρίσκονται υπό επεξεργασία. Ο χαρακτήρας των παρεμβάσεων, όπως τόνιζε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στον «Ε.Τ.», θα είναι αναπτυξιακός και όχι παροχών.

Μεταξύ των μέτρων που συζητούνται περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Μειώσεις φόρων για τα μεσαία εισοδήματα, με παρεμβάσεις σε κλιμάκια και συντελεστές της φορολογικής κλίμακας.
  • Φορολογικές ελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά.
  • Αύξηση του αφορολογήτου.
  • Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα εισοδήματα από ενοίκια
  • Χορήγηση κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες να διαθέσουν στην αγορά κλειστά σπίτια.
  • Παράλληλα, στη βεντάλια των μέτρων θα προστεθούν και άλλα τα οποία κρατά το κυβερνητικό επιτελείο επτασφράγιστο μυστικό.