Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑ13ο Aegina Fistiki Fest :  Η ψαραγορά με άλλα μάτια

13ο Aegina Fistiki Fest :  Η ψαραγορά με άλλα μάτια

13ο Aegina Fistiki Fest

 

Αίγινα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Η ψαραγορά με άλλα μάτια

Φέτος, ο χώρος της Ψαραγοράς «παραδόθηκε» σε νέα παιδιά. Αφέθηκε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που ήρθαν πολλές φορές στο νησί μας, ταξίδεψαν στην θάλασσά μας και μας έδωσαν μια σύγχρονη ερμηνεία σε αυτό το τόσο οικείο σημείο της Αίγινας.

Αυτό τον χώρο εγκαινιάζουμε απόψε στις 21:30.

Πληροφορίες για την εγκατάσταση

Συνεργασία καθηγητών και φοιτητών των Τμημάτων: Γραφιστικής και Οπτικής επικοινωνίας και Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με την ομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 13ου Fistki Fest, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Εργαστήριο «Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Αίγινας.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει 4 αυτόνομα Projects – με εγκαταστάσεις στους κλειστούς πάγκους της Ψαραγοράς.

Η ανάπτυξη των Projects βασίζεται στην έρευνα και καταγραφή άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με την ψαραγορά και τη σύγχρονη ερμηνεία της.

Εγκατάσταση 1 «Μιλώντας για τα ψάρια»

Συντονιστής ο Παύλος Συμεών με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών: Ράνια Βασιλικιώτη, Αλέξανδρο Βουγιουκαλάκη, Μορφούλα Δαφνητίδη, Σόνια Κουτσουκιάν, Παναγιώτη Λιόση, Αφροδίτη Λύτρα, Ορέστη Μπέλμπα, Χρήστο Νέτσιο, Απόστολο Ράμμο, Αικατερίνη Σεϊρλή, Μαρία Τσελεμεντέ και Κωνσταντίνο Χάνη.

Παρουσιάζουν βίντεο καταγραφής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που αφορά τις ανεμότρατες και τη λειτουργία των πάγκων στην ψαραγορά.

 

Εγκατάσταση 2 «Τυλίγοντας τα ψάρια»

Συντονίστρια η Νίκη Καποκάκη με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Ελευθερία Αρώνη, Γεώργιο Ζιώγα, Μαρίνα Καραπιπέρη, Παναγιώτη Μελεούνη, Δήμητρα Νικολακάκη, Μαρία Σταμούλη και Νικηφόρο-Εμμανουήλ Τζεβελεκίδη με προτάσεις χαρτιών περιτυλίγματος ψαριών.

 

Εγκατάσταση 3 «Η ζωή του ψαρά»

Συντονίστρια η Μάρθα Τσιάρα με τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Θοδωρή Αντιβάκη και Άγγελο Αγγελάκη.

Εγκατάσταση 4 «Η φανταστική ψαριά»

Συντονίστρια η Βάντα Χαλυβοπούλου με τον φοιτητή και την φοιτήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Παναγιώτη Τσινίκα και Όλγα Καραγιάννη.

Το teaser του video είναι στον σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/1fkPJSLM5wT3OroFcN14BDQ5376G1CXld/view?usp=sharing

Εγκαίνια: Σάββατο 9/9, 21.30

Διάρκεια: 9 – 18/9

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: