Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η”Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” στην Αίγινα. 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 21:00 μμ στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Υπεύθυνος της δράσης στην Αίγινα είναι ο Κώστας Γκρινέζος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972787837.

Η “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” πραγματοποιείται σε μεγάλες πόλεις και κύρια αστικά  κέντρα της ελληνικής επικράτειας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε  θέματα Οδικής Ασφάλειας και η διάδοση σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στους νέους ανθρώπους του  μηνύματος ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει από το 2007 την  εν λόγω εκδήλωση στη χώρα μας, μία εκδήλωση που πραγματοποιείται, παράλληλα και σε άλλες  χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή εκατοντάδων χώρων νυχτερινής διασκέδασης.

Το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” δρα σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό  «Responsible Young Drivers» και από το 2007 υλοποιεί τις επιμέρους δράσεις σε στενή  συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου και δεκάδες  φορείς εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Η συγκεκριμένη δράση που γνωρίζει πάντα επιτυχία και λαμβάνει κάθε φορά μεγάλη δημοσιότητα,  αποτελεί πλέον θεσμό και πραγματοποιείται σε άριστη συνεργασία των Υπηρεσιών της Τροχαίας με το Ινστιτούτο αναδεικνύοντας παράλληλα και το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δράση υλοποιείται ως εξής:

Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται έξω από τα, επιλεγμένα κάθε χρονιά, νυκτερινά κέντρα  διασκέδασης για να ενθαρρύνουν τους νέους που προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν τον  “Οδηγό της παρέας”, ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο και φορέσει το ειδικό βραχιολάκι που  θα του περάσουν οι εθελοντές στο χέρι, θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ  όλο το βράδυ.

Κατά την έξοδό του από το κέντρο διασκέδασης ο Οδηγός της παρέας θα κάνει, με  τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ που διενεργούν οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., συχνά μαζί με  κάποιον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να  μην καταναλώσει αλκοόλ. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει, ο «Οδηγός  της παρέας» επιβραβεύεται ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να  αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι πόλεις στις οποίες συνήθως πραγματοποιούνται δράσεις στο πλαίσιο της  «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα»: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Πύργος,  Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Φλώρινα, Αμύνταιο, Άργος, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Χίος, Πάρος, Κως,  Κέρκυρα, Τρίκαλα, Βόλος, Λαμία, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτος, Άρτα, Κόρινθος, Ορεστιάδα,  Άμφισσα, Αίγιο, Αίγινα, Αμαλιάδα, Μέγαρα, Κομοτηνή, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. στο link:  ioas.gr