Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΠολεμικό Ναυτικό : Εξοπλίζονται με πυραύλους Spike NLOS οι Κανονιοφόροι

Πολεμικό Ναυτικό : Εξοπλίζονται με πυραύλους Spike NLOS οι Κανονιοφόροι

Το Πολεμικό Ναυτικό προτίθεται να εξοπλίσει τις υπάρχουσες κανονιοφόρους με Spike NLOS, καθώς και τα τέσσερα  μεγάλα περιπολικά τύπου Mark V που αποσύρει η αμερικανική ακτοφυλακή και αναμένεται να ενταχθούν στο Στόλο μας.

Η Αθήνα θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως παράκτια περιπολικά και κανονιοφόρους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα λειτουργήσει πως πολλαπλασιαστής ισχύος για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στους Τούρκους.

Οι Spike NLOS, με εμβέλεια 32 χιλιομέτρων ήδη τοποθετούνται σε πλοία ασιατικής χώρας (σ.σ. δεν διέρρευσε το όνομά της) από τους Ισραηλινούς.

Oι Νaval Spike NLOS έχουν τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ στόχων κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς και ακύρωσης της αποστολής τους εάν κριθεί απαραίτητο.

Η ανησυχία των Τούρκων είναι μεγάλη, σύμφωνα με το τουρκικό A Haber η πρώτη παράδοση των πυραύλων «οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από το έδαφος, την θαλάσσα ή από επιθετικά ελικόπτερα, θα είναι στα χέρια των Ελλήνων από τον Ιανουάριο του 2022».

Να σημειωθεί πως το Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να τοποθετήσε Spike NLOS (στην έκδοση των Spike ER με δραστικό βεληνεκές 8.000 μέτρων) και στα τέσσερα αμερικανικά Mark V που έχει πάρει από τις ΗΠΑ, αλλά και το σύστημα RIM -7 για Α/Α προστασία.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments