Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΑκραία ρητορική Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης ξεπουλάει όσο-όσο την Ελλάδα και ο Αρχηγός...

Ακραία ρητορική Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης ξεπουλάει όσο-όσο την Ελλάδα και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ μιλά σαν παιδί»

«Το να έχει η Ελλάδα τέτοιο πρωθυπουργό και τέτοιους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, που κάνουν παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλούν με ψυχολογία εφήβου, πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα όχι εμάς. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ομέρ Τσελίκ.

Επίθεση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό τον προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε η πλευρά που κάνει βήματα προς την ομαλοποίηση. Βλέπουμε ωστόσο ότι η δυσπεψία προέρχεται από την αντίθετη πλευρά. Το να είσαι στρατιωτικός είναι τρόπος ζωής, όχι απλώς επάγγελμα. Το να έχει η Ελλάδα τέτοιους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, που κάνουν παιδαριώδεις δηλώσεις που μιλούν με ψυχολογία εφήβου, πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα όχι εμάς. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτοί που διορίστηκαν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ δεν έχουν το βάρος για να σηκώσουν αυτές τις θέσεις. Θέλουν να κάνουν σόου για να απευθυνθούν στην ακροδεξιά εντός της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Εδώ η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες. Κάνουν μπάρμπεκιου στα νησιά και μιλούν κατά της Τουρκίας. Παιδαριώδεις συμπεριφορές. Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση λέει ‘μετατρέψατε ολόκληρη την Ελλάδα σε βάση άλλων κρατών’. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει συνδέσει την ασφάλεια της χώρας της με άλλες χώρες. Ο Μητσοτάκης σαν να ήρθε για να πουλήσει την Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης μιλάει σαν έπαρχος άλλων χωρών. Κι ο Έλληνας επιτελάρχης σαν κομισάριος. Λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διπλωματία. Εάν τα τουρκικά αεροπλάνα σταματήσουν να παρενοχλούν και εάν σταματήσουν να εξοπλίζουν τα νησιά, εάν σταματήσουν να θέλουν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα μειωθεί».

«Αν δε σταματήσετε να μας επιτίθεστε, τότε μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

«Επιδεικνύουν εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία λέγοντας: ‘Έχουμε την υποστήριξη των δυτικών χωρών, αγοράζουμε τεθωρακισμένα οχήματα και αεροπλάνα από αυτές’. Πάντα έτσι ήταν σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα, η Τουρκία ήταν δίπλα τους. Έγινε πραξικόπημα στη χώρα τους, οι πολιτικοί τους έφυγαν κι ήρθαν στην Τουρκία. Γίνεται σεισμός, εμείς θα πάμε. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία έτεινε χείρα φιλίας. Όταν οι Έλληνες πολιτικοί μιλούσαν για πώληση νησιών, η Τουρκία χρησιμοποίησε γλώσσα σεβασμού. Κάποιος θέλει να σύρει την Ελλάδα σε περιπέτειες. Ας σηκώσουν λίγο το κεφάλι τους και να κοιτάξουν τον κόσμο, να δουν τις ικανότητές τους. Η Τουρκία έχει μία πολύ ισχυρή διπλωματική ιστορία. Αν επιδεικνύετε επιθετικότητα, τότε ισχύει το ‘μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’. Ο πιο έμπιστος συνομιλητής είναι η Τουρκία. Πρόκειται για πολιτικές που ξεπερνούν το μπόι της Ελλάδας και δεν ωφελούν κανέναν».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments