Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσιεύονται από τον ΕΟΔΥ, σχετικά με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται μια σταθερή καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, όπου συμπεριλαμβάνεται και το νησί μας. Διαπιστώνεται ότι δεν έχουμε σαφή δεδομένα για την έκταση διασποράς της λοίμωξης, εκτιμώντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν μολυνθεί περίπου 10 συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε περιορισμό στην οικία τους κι έχουν ενημερωθεί οι στενές επαφές τους μετά από την διενέργεια της προβλεπόμενης ιχνηλάτησης.

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, στο «απυρόβλητο» δεν είναι κανείς, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-39 ετών είναι πρώτοι σε κρούσματα, ενώ ακολουθεί η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα των 40-50 ετών.

Ο Δήμος Αίγινας προμηθεύτηκε 1.000 κιτ δειγματοληψίας (rapid test), ακολουθώντας τις προϋποθέσεις διαγνωστικής επάρκειας των σχετικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων (ΦΕΚ 5198/24-11-2020) τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων σε συνεργασία με τους γιατρούς της Επιτροπής Υγείας και τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, σε άτομα που υπηρετούν σε Δημόσιες Δομές, σε ευπαθείς ομάδες, και γενικότερα σε συμπολίτες μας. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων.

Έχοντας ως προτεραιότητα μας την Δημόσια Υγεία και την αξία της ανθρώπινης ζωής, καλούμε, όλους μας να προσέχουμε πάρα πολύ, να ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες γιορτής και χαράς ανεξαρτήτως που ζούμε, ποια είναι η ηλικία μας ή η κατάσταση της υγείας μας.

Καλές Γιορτές!

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αίγινας
Ιωάννης Π. Ζορμπάς