Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε  μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, έτσι ώστε με την έναρξη της νέας χρόνιας και από την στιγμή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός, να σταλεί ένα μήνυμα επανεκκίνησης του κυβερνητικού έργου.

Η πανδημία δημιούργησε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που ανέτρεψε αρκετές φορές τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε όλα τα επίπεδα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τρέξουν πλέον γρηγορότερα προκειμένου η χώρα να περάσει σύντομα από την ανάπτυξη σε ύφεση, ενώ αναμένονται και οι κοινοτικοί πόροι των 32 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Σαρωτικός  αναμένεται ο ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός καθώς οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν ακόμη και τα κορυφαία υπουργεία. Η αξιολόγηση των κυβερνητικών στελεχών έχει ολοκληρωθεί και ο πρωθυπουργός γνωρίζει σε ποιους τομείς υπάρχουν αδυναμίες, αν και γενική εικόνα της κυβέρνησης κρίνεται θετική με βάση τα όσα συνέβησαν μέσα στο 2020, κάτι που έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα θα είναι ουσιαστικά και ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς ο προηγούμενος που είχε γίνει στις αρχές Αυγούστου ήταν διορθωτικός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στις μέσα Οκτωβρίου αλλά η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και το δεύτερο κύμα πανδημίας που έπληξε την χώρα, άλλαξε τα σχέδια.