Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑνοίγει και άλλο η ψαλίδα. Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ

Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα. Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει τα ποσοστά της κατά δύο μονάδες και συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ – Στην τρίτη θέση με 7,5% βρίσκονται Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ – Στο 1,5% το ποσοστό των ΑΝΕΛ – Το 62% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Σημαντικό προβάδισμα 12,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Αυτός είναι ένας πίνακας που δείχνει το -κατά την pulse- άνοιγμα της ψαλίδας μέσα στο 2018

IMG-20180628-WA0000

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% % έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ αυξησε τα ποσοστά της κατά τρεις μονάδες (είχε 32%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που έκανε με το Ζάππειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο 21,5% όπως και τον Μάϊο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται πλέον στο 1,5% καθώς χάνουν ακόμα μισή μονάδα και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 2,5%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 35 μονάδες καθώς το 58% βλέπει νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές έναντι 23% που βλέπει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 62% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 27% που την κρίνουν θετικά ενώ 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Αρνητικά απέναντι στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία του Eurogroup στέκεται το 49%, το 14% δεν απαντά ενώ το 37% κρίνει θετικά την συμφωνία.

 

Tags: Δημοσκόπηση, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments