Αντιδράσεις λοιμωξιολόγων, καθηγητών, γονέων και μαθητών για το άνοιγμα των σχολείων. Πολλοί μιλούν για μια αυθαίρετη και προειλημμένη απόφαση της Ν. Κεραμέως, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, δεν λαμβάνει σοβαρά την αύξηση του ιϊκού φορτίου στις ηλικιακές ομάδες 15-19 ετών και το όλο εγχείρημα έχει κενά στο πρωτόκολλό του.

Η επιστροφή στα σχολεία βρίσκει τους καθηγητές, γονείς και μαθητές σε ανησυχία, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ηδη κάποιοι μαθητές εσπερινών σχολείων είχαν τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες κατά του ανοίγματος των δικών τους σχολείων, καθώς είναι ενήλικες και εργαζόμενοι και θα συμβάλουν στην έξαρση της μεταδοτικότητας, αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε.

Ούτε η ΟΛΜΕ όμως είναι θετική στην επιστροφή στα σχολείων, λόγω ελλιπών μέτρων. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή της θίγει το ζήτημα του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι ελάχιστοι έχουν εμβολιαστεί από την Ειδική Αγωγή, ενώ στη Γενική Αγωγή υπογραμμίζουν ότι «η πρόβλεψη της κυβέρνησης για παροχή μόνο των αδιάθετων εμβολίων σε εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως, πριν από το άνοιγμα των σχολείων».

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αντιταχθεί σθεναρά στην προειλημμένη σχεδόν απόφαση της Ν. Κεραμέως για άνοιγμα των σχολείων, αναφέροντας ότι η λειτουργία των σχολείων θα φέρει δραματική αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα διερωτήθηκε,για το αν η υπουργός θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο.