Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΑπάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Aegina Fistiki Fest στη Σίλα...

Απάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Aegina Fistiki Fest στη Σίλα Αλεξίου

Επειδή «δεν μας νοιάζει η αντιγραφή» αλλά μας αφορά η αλήθεια

Η κυρία Σίλα Αλεξίου, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος Καψάλη, στην εκδήλωση της κοπής τής πίτας του Ιδρύματος, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου της κατά την περασμένη χρονιά.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι χαρακτήρισε «πιστή αντιγραφή» εκ μέρους του Aegina Fistiki Fest τη μεγάλη συναυλία “Rock in Aegina”, που πραγματοποιήσαμε στον Άγιο Νικόλα το Θαλασσινό κατά τη διάρκεια της Εμπορικής Έκθεσης του 14ου Aegina Fistiki Fest, συγκρίνοντάς την με το προηγηθέν “Rock local bands festival Summer 2023”, που είχε λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη, στις 30 Ιουλίου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, πληροφορούμε την κυρία Αλεξίου ότι όλες οι συναυλίες, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Aegina Fisiki Fest, προγραμματίζονται πολλούς μήνες νωρίτερα. Γεγονός που είναι σε γνώση όλων των συντελεστών τους, μηδέ των καλλιτεχνικών υπεύθυνων του “Rock local bands festival Summer 2023”, οι οποίοι και  θα συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία μας.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του “Rock in Aegina” ήταν ο Αλέξανδρος Σπίτζινγκ, ο οποίος μας είχε πληροφορήσει για την σχεδιαζόμενη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Καψάλη, καθώς τον είχαν ενημερώσει οι συμμετέχοντες μουσικοί. Άπαντες είχαμε συμφωνήσει ότι μια τέτοια εκδήλωση θα ήταν προς όφελος των νέων μουσικών μας και δεν διανοηθήκαμε να «κατοχυρώσουμε» την ιδέα μας για την ανάδειξη τους.

Και τότε και τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χειροκροτήσουμε πρωτοβουλίες, που έχουν κοινές αφετηρίες και που εκφράζουν συναντήληψη σε οποιαδήποτε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, ανάδειξης, δημιουργίας. Εκείνο που είναι αντίθετο στην ιδεολογία μας είναι να παραποιείται η αλήθεια, είτε ευθέως είτε με την αποσιωποίησή της.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Μαριλένα Γιαννούλη

Πρόεδρος της Ο.Ε. του 14ου Aegina Fistiki Fest

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments