Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑποφασισμένη να μην επαναληφθεί η τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ η κυβέρνηση

Αποφασισμένη να μην επαναληφθεί η τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ η κυβέρνηση

Οι εντολές του πρωθυπουργού στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου από Κροάτες χούλιγκαν

Άλλο ένα μέτωπο άνοιξε εν μέσω θέρους για την κυβέρνηση, αυτό της οπαδικής βίας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν, οι οποίοι έφτασαν ανενόχλητοι στην χώρα μας περνώντας τα σύνορα και χωρίς να υποβληθούν σε κανέναν έλεγχο παρότι όπως αποδείχθηκε οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι ότι πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν και αυτό φάνηκε από την άμεση αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας με την καρατόμηση 7 ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η εσωτερική έρευνα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις καθώς η ολιγωρία που επιδείχθηκε και οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν μασάνε τα λόγια τους και μιλούν για τραγική αποτυχία της ΕΛΑΣ η οποία παρουσίασε δυο αντιφατικά πρόσωπα. Από τη μια δεν έγινε τίποτα για να αποτραπεί η είσοδος και η κάθοδος των φανατικών οπαδών της κροατικής ομάδας από τα σύνορα της χώρας μας στην Νέα Φιλαδέλφεια και από την άλλη όμως στο επίπεδο των συλλήψεων υπήρξε επάρκεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν και για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Χαρακτήρισε απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα όσα έγιναν και προανήγγειλε και άλλες απομακρύνσεις πλην των 7 ανώτατων αξιωματικών.

Σε όσους μάλιστα ζητούν την παραίτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά ότι εκτός του ότι είναι μόλις 10 ημέρες στη θέση αυτή δεν θα ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της παραίτησης αλλά θα αναλάβει την ευθύνη από κοινού με την ηγεσία της ΕΛΑΣ να εργαστεί για να μην ξανασυμβεί αυτό.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκαθάριζαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση όχι μόνο για να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά και για να μπουν οι βάσεις ώστε να τελειώσουμε μια και καλή με την οπαδική βία.

Από την άλλη επίσης σημειώνουν ότι ο μηδενισμός δεν οδηγεί πουθενά καθώς η ΕΛΑΣ έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και θα το πράξει και πάλι καθώς στις τάξεις της έχει άξια στελέχη.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments