Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει βαριές αιχμές και για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί ακόμα με τον Πάνο Καμμένο

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προβαίνει ο υπουργός εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα τονίζει πως υπήρχαν τόσο βουλευτές όσο και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, προτιμούσαν να ονομαστεί η χώρα σκέτο «Μακεδονία», την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν το «Βόρεια Μακεδονία».

Ιδού πως περιγράφει τα γεγονότα ο Νίκος Κοτζιάς, στη συνέντευξή του στο News247:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τη Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών). Και ορισμένοι την ήθελαν και χωρίς καν τον προσδιορισμό “Βόρεια”. Τέτοιου είδους φωνές υπήρχαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο έλεγαν ότι είμαι λίγο… σκληρός.»

Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει βαριές αιχμές και για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί ακόμα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά όχι με τον ίδιο. Ειδικότερα, ανέφερε:

«Στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν μία εχθρική προδιάθεση, έλεγα πάντα ότι δεν υπήρξε άλλος συνεργαζόμενος που να τους φέρθηκε καλύτερα από εμάς. Με άλλους όμως συνομιλούν δημοσίως. Προσφάτως, ο κ. Τσίπρας εκθείασε δημόσια το έργο του Καμμένου με συνέντευξή στο militaire.gr και ο τελευταίος αποκάλυψε ότι εξακολουθούν να τα λένε φιλικά. Τώρα! Τρία χρόνια μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της κυβέρνησης!».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εξωτερικών στην ίδια συνέντευξη, μεταξύ άλλων, σχολιάζει το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «στο κείμενο των 120 σελίδων που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές του θέσεις» του έκανε «καταπληκτική εντύπωση» το γεγονός ότι «δεν υπάρχει η λέξη πατριωτισμός», ενώ στη συνέχεια σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει επίσης μόνο δύο φορές η λέξη πατρίδα. Μία στη φράση “η Τουρκία ακολουθεί το σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας» και άλλη μία στη φράση “να επαναπατρίσουμε τους ομογενείς”. Μέχρι εκεί φτάνει η έννοια της πατρίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ.»