Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑποκαλυπτικοί χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας - Η...

Αποκαλυπτικοί χάρτες με τις τουρκικές βλέψεις σε κάθε πρεσβεία μας – Η εντολή Δένδια στους πρέσβεις

Εντολή Δένδια στους πρέσβεις να ξεμπροστιάζουν» τις τουρκικές απειλές

Η ελληνική διπλωματία ανεβάζει διαρκώς στροφές. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει «εξοπλίσει» τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, με χάρτες που αποτυπώνουν τα σχέδια πιθανής Τουρκικής εισβολής στα νησιά μας.

Όπως αποκάλυψε η Κατερίνα Τσαμούρη στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  έναν χάρτη που απεικονίζει την πραγματικότητα για τις τουρκικές προκλήσεις έχει πλέον στο συρτάρι του κάθε Έλληνας Πρέσβης. 

Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι Τούρκοι έχουν παρατεταγμένη την στρατιά του Αιγαίου, πρόκειται για τουλάχιστον 100.000 άντρεςαπέναντι από τα νησιά μας, Λέσβο, Χιο, Κω και Ρόδο.

«Στρατό αυτοί; Στρατό κι εμείς».

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στο Star, ότι από τη στιγμή που απειλούμαστε, θα θωρακιζόμαστε και πως έχει μελετηθεί κάθε πιθανό σενάριο «επίθεσης» και φυσικά κάθε πιθανή απάντηση.

Μία είναι η εντολή προς τους διπλωμάτες μας: να δείχνουν χάρτες σαν κι αυτόν, χάρτες σαν και της «Γαλάζιας Πατρίδας» στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνομιλητές τους. Ένας είναι και ο στόχος: η διεθνοποίηση της τουρκικής απειλής!

Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Τουρκία, από την ομιλία του στην Πάτρα:  «Η χώρα μας είναι ισχυρή και μπορεί, βασισμένη στις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments