Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΑρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος: Τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων στη Στρογγύλη

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος: Τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων στη Στρογγύλη

«Εδώ είναι η καρδιά της Ελλάδας, είναι η Ελλάδα η ίδια»

Με την προτροπή – διαπίστωση ότι «όλοι εσείς που υπηρετείτε στο Φυλάκιο της Στρογγύλης, είστε τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων στη σημαντικότατη αυτή γωνιά της Ελληνικής επικράτειας », που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθηνε προς τους υπηρετούντες στο Επιτηρητικό Φυλάκιο της νήσου Στρογγύλης του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης, έδωσε ταυτόχρονα και το «στίγμα» του για το ρόλο και τη σημασία της αποστολής τους σε αυτό το κομβικής σημασίας σημείο της Ελλάδος.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε στη Στρογγύλη, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε ακριτικές φρουρές, όπου μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπο Λαλούση και τον Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου, σύγχρονου, φυλακίου του νησιού!

Πιο συγκεκριμένα:
Tην Τρίτη ο Στρατηγός Κ.Φλώρος επισκέφθηκε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Κρήτη, Κάρπαθο και στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα Μεγίστης, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, ως ακολούθως:
• Στη Γαύδο, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου της νήσου.
• Στο Καστέλλι Κρήτης, με τον Διοικητή και τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών «ετοιμότητος» (readiness) της 133 Σμηναρχίας Μάχης (133 ΣΜ).
• Στο Κυριαμάδι, με τον Διοικητή και το προσωπικό της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (ΠΝΒ) «ΚΥΡΙΑΜΑΔΙΟΥ», καθώς και με τον κυβερνήτη τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΡΙΤΣΟΣ».
• Στην Κάρπαθο, με τον Διοικητή και το προσωπικό της Διοικήσεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ), του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ), του 9ου Σταθμού Αναφοράς (9ος ΣΑ) και του Ναυτικού Παρατηρητηρίου.
• Στη Ρω, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου της νήσου.
• Στη Μεγίστη, με τον Διοικητή και το προσωπικό της ΔΑΝ Μεγίστης, καθώς και με τον κυβερνήτη τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του ΤΠΚ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ».
• Στη Στρογγύλη, ως προελέχθη, εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Επιτηρητικού Φυλακίου.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στη σημασία της Στρογγύλης και γενικότερα του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης (Καστελορίζου), καθώς και στο προσωπικό του Φυλακίου που επαγρυπνά και περιφρουρεί το εθνικό έδαφος στην πρώτη γραμμή αμύνης της Ελλάδος με αίσθημα ευθύνης, υψηλό ηθικό και υπερηφάνεια, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Φυλακίου.

«… Σ΄ εκείνους που τα λένε αυτά απαντάμε ότι η Στρογγύλη, όπως και ολόκληρο το Σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι η Ελλάδα η ίδια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της, εδώ κυλάει παλλόμενο το αίμα της, εδώ σ’ αυτά τα χώματα πλανιέται η ψυχή της. Όσο για την σημασία της Στρογγύλης την αντιλαμβάνεστε όλοι και δεν χρειάζεται να την αναλύσω… αρκεί μια ματιά πάνω στον χάρτη… Και είναι πολλοί εκείνοι -ξέρετε ποιοι- που θα ήθελαν να μην υπήρχε αυτό το νησί πάνω στο χάρτη.

Υπάρχει όμως και είναι πολύ σημαντικό ότι κρατάτε την Ελληνική Σημαία, την γαλανόλευκη, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, υψωμένη πάντα εδώ στην Στρογγύλη, για να κυματίζει υπερήφανη και να διατρανώνει την ελληνική παρουσία σε αυτήν την γωνιά της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αρχηγός στους ακρίτες της Στρογγύλης, για να προσθέσει: «Όλοι εσείς που υπηρετείτε σε αυτό το Φυλάκιο, είστε τα άγρυπνα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων στη σημαντικότατη αυτή γωνιά της επικράτειας. Της Ελληνικής Επικράτειας».

Την Τετάρτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε από το πρωί, διαδοχικά, μονάδες και φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων σε Δωδεκάνησα, Ψαρά και Λήμνο για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία των εορτών.

• Στη Ρόδο, με το προσωπικό της 95ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95η ΑΔΤΕ), του Κέντρου Ετοιμότητος Διασποράς Αεροπορίας, του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου, και των ελικοπτέρων «ετοιμότητος» (πληρωμάτων επιφυλακής» του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.
• Στην Ψέριμο, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου του νησιού.
 Στην Καλόλιμνο, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου του νησιού.
• Στο Φαρμακονήσι, με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στο νησί και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που περιπολεί γύρο από το νησί.
• Στο Αγαθονήσι, με το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου του νησιού, καθώς και τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της κανονιοφόρου «ΜΑΧΗΤΗΣ».

Η περιοδεία του Στρατηγού Φλώρου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με την επίσκεψή του σε σχηματισμούς, μονάδες και φυλάκια του Έβρου.

 .

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: