Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΆρχισαν να φαίνονται οι συνέπειες της προδοσίας...

Άρχισαν να φαίνονται οι συνέπειες της προδοσίας…

Ο Ζάεφ μιλά προκλητικά για το “Μακεδονικό στρατό” (αυτό είναι μόνο η αρχή) και το ελληνικό ΥΠΕΞ θυμίζει απλά το ξεπούλημα της Μακεδονίας στις Πρέσπες…

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ η συγκεκριμένη δήλωση «υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

Βέβαια το δεδομένο είναι πως ο Ζάεφ μετά την συμφωνία του με τον Τσίπρα συνεχώς ξεχνά το Βόρεια και πάντα μιλά για Μακεδονία όπως και για τα υπόλοιπα παράγωγά της.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και εν αναμονή των επόμενων κινήσεων από τη σκοπιανή πλευρά για την τελική ισχύ της, οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ δεν περιορίζονται στην επικράτεια της γειτονικής χώρας αλλά ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούγοντας τον διαπιστώνει κανείς πως μονίμως χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» ξεχνώντας το «Βόρεια», που υποτίθεται ότι υποστηρίζει ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως θεωρεί δεδομένο ότι η χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παρέστη την Τετάρτη στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών της χώρας και αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα στο σημείο είχαν τοποθετηθεί σημαίες των Σκοπίων με την απεικόνιση του υποτιθέμενου «Ήλιου της Βεργίνας» και σημαίες του ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για «μακεδονικό» στρατό ενώ ταυτόχρονα τα κρατικά μέσα έδειχναν κοντινά πλάνα από τις στολές των στρατιωτών στις οποίες αναγραφόταν ο όρος «Македонија»: «Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο μακεδονικός στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».

Αποκαλώντας ξανά τη γειτονική χώρα «Μακεδονία», ο Ζάεφ τόνισε πως είναι σπουδαίο το γεγονός ότι η χώρα του θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου ενώ υποσχέθηκε πως θα αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός.

Για «μακεδονικό» στρατό έκανε λόγο και η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων επισημαίνοντας πως η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ θα σημαίνει την αρχή μιας εποχής σταθερότητας και ασφάλειας στη χώρα.

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ».

 

Ετικέτες: Σκόπια, Ζάεφ, προδοσία Πρεσπών, Κοτζιάς, Τσίπρας

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments