Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΆρχισαν τα όργανα...

Άρχισαν τα όργανα…

 

Του Γιάννη Μερτύρη

Σημάδια διάλυσης και δείγμα στο τι θα δούμε στο μέλλον στην διοίκηση του Δήμου.  Οι απουσίες των πρωτοκλασάτων στελεχών που έγιναν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δημιούργησαν πολλά ερωτήματα. Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους  οι κύριοι Σκαλτσιώτης Γεώργιος (Πρόεδρος ΛΤΑ) , Μούρτζης Αντώνης (Αντιδήμαρχος ύδρευσης) , Ζορμπάς Ιωάννης , ο οποίος ήταν παρών στην συνεδρίαση των κληροδοτημάτων που είχε προηγηθεί και Καραγιάννης Δημήτριος (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας) , έλειπαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Καθόλη την διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής τα συγκεκριμένα στελέχη μαζί τον τέως αντιδήμαρχο ποιότητα ζωής κύριο Γεννίτσαρη Κωνσταντίνο (ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στους απόντες διότι δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος) έκαναν συνεχώς αντάρτικο με επιδεικτικές αποχές σε συμβούλια  όταν υπήρχαν θέματα με τα οποία διαφωνούσαν.

 

Η ομάδα , γνωστή και ως “ομάδα της Ψαραγοράς”, ετοιμάζει την σταδιακή απαγκίστρωση από τον δήμαρχο  Δημήτρη Μούρτζη. Το μόνο που την προβληματίζει είναι η νομή της εξουσίας , γιατί χωρίς αυτή γνωρίζουν ότι είναι ένα με το τίποτα. Η τακτική που ακολουθούν είναι στα θετικά μαζί στα αρνητικά φταίει ο δήμαρχος.

 

Μόνο που στο θέμα γέφυρα  στο ρέμα της Σκοτεινής υπάρχουν φήμες  ότι  αυτοί που δεν ήθελαν την υλοποίηση του έργου και ότι πίσω από δημιουργία της παράνομης παράκαμψης ήταν μέλη της γνωστής ομάδας. Φημολογείται ότι υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες  που ενισχύουν τις φήμες. Η παροιμία λέει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Από την μεριά μας ευχόμαστε να είναι κακές φήμες.

 

Νομοτελειακά ο δήμαρχος στο τέλος θα μείνει μόνος του , το τέλος του θα έχει πολλά κοινά με το τέλος του Σάκη Σακκιώτη. Αν το καλοκαίρι η Αίγινα έχει μεγάλα προβλήματα στην υδροδότηση και έντονα προβλήματα στην καθαριότητα τότε είναι βέβαιο το άδοξο τέλος του Δημητρη Μούρτζη από την δημαρχία της Αίγινας.

 

Για την ιστορία το σημείο που είχαν αντίρρηση τα μέλη της ομάδας ήταν το θέμα  «Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 48/2018 μελέτης με τίτλο: «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού της νήσου Αίγινας». Εισηγητής ήταν  ο κ. Δήμαρχος. Το θέμα πέρασε με απλή πλειοψηφία το καταψήφισε η αντιπολίτευση .

 

Ότι αφορά την στάση της αντιπολίτευσης είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments