Η εγγραφή στην Αϋλη Συνταγογράφηση είναι κομβικής σημασίας κατά την κυβέρνηση, καθώς η όλη διαδικασία του εμβολιασμού καταλήγει να είναι πιο εύκολη, ενώ το κράτος αποκτά μια «τράπεζα» ενημερωμένων δεδομένων.

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 6 βήματα:

1 Συνδέεστε στη διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους όπου φιλοξενούνται οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου www.gov.gr. Στη συνέχεια, στο πάνω μέρος της σελίδας και στη δεξιά πλευρά θα δείτε κατηγορία «επίκαιρες αναζητήσεις» στην «Αϋλη Συνταγογράφηση». Πατάτε πάνω της.

2 Κατεβαίνοντας πιο κάτω στην σελίδα πατάτε «είσοδος στην Υπηρεσία». Θα οδηγηθείτε στην κεντρική σελίδα (login) της εφαρμογής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιλέγετε «Είσοδος με TaxisNet» και μετά «Είσοδος στην Υπηρεσία». Θα μεταφερθείτε στη σελίδα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται η πιστοποίηση των στοιχείων σας. Εισάγετε το username και το password που χρησιμοποιείτε στο σύστημα TaxisNet και επιλέγετε «Είσοδος».

3 Αφού ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που δώσατε, καλείστε να δώσετε την εξουσιοδότησή σας για την ανάκτηση προσωπικών σας δεδομένων (ΑΦΜ) από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., πατώντας το κουμπί «Εξουσιοδότηση» στην οθόνη που ανοίγει. Στη συνέχεια, εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγετε «Είσοδος». Εμφανίζεται η σύνοψη των στοιχείων σας. Αφού ελέγξετε την ορθότητά τους, επιλέγετε «Επιβεβαίωση».

4 Ενεργοποίηση Αϋλης ΣυνταγογράφησηςΜετά την επιτυχή σύνδεση, εισέρχεστε στη σελίδα της Αϋλης Συνταγογράφησης στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιλέγετε «Επιθυμώ Αϋλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών που εκδίδονται. Εάν συμπληρώσετε και τα δύο, τότε η αποστολή των στοιχείων της συνταγής γίνεται μέσω SMS και e-mail.

* Στο SMS θα λάβετε το barcode της συνταγής, την ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης ισχύος της συνταγής.

* Στο e-mail θα λάβετε το σύνολο της πληροφορίας της συνταγής (barcode της συνταγής, την ημερομηνία και ώρα καταχώρισής της, τη διάρκεια ισχύος της συνταγής, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα).

5 Επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας: Για την αποθήκευση των στοιχείων επικοινωνίας, τόσο του αριθμού κινητού τηλεφώνου όσο και του e-mail απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους, μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται με SMS και e-mail, αντιστοίχως. Η διαδικασία είναι η εξής:

* Συμπληρώνετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και το e-mail.

* Το κουμπί «Επιβεβαίωση» ενεργοποιείται.

* Πατώντας το κουμπί «Επιβεβαίωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο εισάγετε τον κωδικό που έχετε λάβει είτε μέσω SMS είτε μέσω e-mail, αναλόγως του στοιχείου που θέλετε να επιβεβαιώσετε. Πατάτε «ΟΚ».

6 Αφού έχετε εισαγάγει επιτυχώς το PIN κινητού ή/και το PIN e-mail, ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγετε «ΟΚ» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Εχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας και προχωράτε στην «Υποβολή». Σε αυτό το σημείο, έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία την εγγραφή σας.