Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στόχος της ΝΔ η νίκη και στις 13 Περιφέρειες

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στόχος της ΝΔ η νίκη και στις 13 Περιφέρειες

Κεντρικός στόχος του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι η διατήρηση της εικόνας της πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη χώρα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έμφαση στο πεδίο των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών συσχετισμών δίνουν Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, με τον πρωθυπουργό να βγαίνει μπροστά για να στηρίξει τρεις νέες υποψηφιότητες που έχουν το «γαλάζιο» χρίσμα σε Αττική, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησο.

Νίκος ΧαρδαλιάςΑλκιβιάδης Στεφανής και Δημήτρης Πτωχός ξεκινούν, αντιστοίχως, τις προεκλογικές εκστρατείες τους, με τον κομματικό μηχανισμό και πάλι να «πατάει γκάζι» για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος.

«H παραταξιακή στήριξη ενός αιρετού άρχοντα έχει σημασία, γιατί η ευρύτερη συναντίληψη διευκολύνει το συντονισμό του Κέντρου με την Περιφέρεια. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να συμμερίζονται το όραμά μας, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με εξασφαλισμένα κονδύλια για έργα υποδομής από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία σε συνεργασία με τους περιφερειάρχες που θα επικρατήσουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου πρέπει να υλοποιηθούν για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικός στόχος του κυβερνητικού στρατοπέδου είναι η διατήρηση της εικόνας της πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη χώρα, και μάλιστα, ει δυνατόν, από την πρώτη Κυριακή των εκλογών (8/10), γεγονός που θα σηματοδοτηθεί με την επικράτηση των «γαλάζιων» εκλεκτών και στις 13 Περιφέρειες.

Στον απόηχο της απόσυρσης του Γιώργου Πατούλη από την εκλογική κούρσα της Περιφέρειας Αττικής και της αποπομπής Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα ότι οποιαδήποτε «παραφωνία» ή «στραβοπάτημα» θα έχει συνέπειες, καθώς οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς προϊσταμένους και την κυβέρνηση απόλυτη εγρήγορση και συνεπείς χειρισμούς σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αποφάσεις του αυτές, απέδειξε ότι ακόμα και σε ένα κυβερνητικό σχήμα μόλις 30 ημερών δεν διστάζει να «ανακατέψει την τράπουλα» προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, αφήνοντας πίσω παλαιοκομματικές λογικές που είχαν να κάνουν με την τήρηση εσωτερικών ισορροπιών και συσχετισμών.

«Η ισχυρή λαϊκή εντολή που πήραμε από τους πολίτες συνεπάγεται και μεγαλύτερες ευθύνες, και κυρίως το σεβασμό αυτής της εντολής», δήλωνε με νόημα στη «ΒτΚ» κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα, ότι κανείς από όσους έχουν κυβερνητική θέση, όσο ψηλά ή χαμηλά ιεραρχικά και αν βρίσκεται, δεν πρέπει να θεωρεί ούτε μία στιγμή ότι είναι αναντικατάστατος.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments