Ανακοινώθηκαν από την επιτροπή, που ψηφίζει για το Car Of The Year (Ο Ευρωπαϊκός θεσμός για το αυτοκίνητο της χρονιάς ) τα 7 υποψήφια μοντέλα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2020.

Από τα 32 μοντέλα, που αρχικά αξιολογήθηκαν στην πρώτη επιλογή του Car Of The Year 2020, «βγήκαν» μετά από ψηφοφορία τα επτά καλύτερα. Οι επτά φιναλίστ με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

ΒMW Σειρά 1
Ford Puma
Peugeot 208
Porsche Taycan
Renault Clio
Tesla Model 3
Toyota Corolla

Η ανακοίνωση του νικητή για το 2020 αναμένεται να γίνει στις 2 Μαρτίου, σε «ζωντανή» ψηφοφορία στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της.

Ο θεσμός «Car of The Year» συστάθηκε το 1964. Σήμερα, η επιτροπή απαρτίζεται από 60 μέλη, (από την Ελλάδα συμμετέχει ο διευθυντής των 4Τροχών Στράτης Χατζηπαναγιώτου) ενώ στο θεσμό συνολικά εκπροσωπούνται 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Σας θυμίζουμε πως για το 2019 Αυτοκίνητο της Χρονιάς ήταν (με 250 βαθμούς) η Jaguar I-Pace, μία επιλογή έκπληξη η οποία δείχνει την στροφή της επιτροπής προς την ηλεκτροκίνηση. Για να δούμε αν φέτος οι κριτές ακολουθήσουν την ίδια τακτική ή αν θα κινηθούν στο παραδοσιακό μοτίβο επιλογών.