Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΧαρδαλιάς: «Η Αττική πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια για δωρεάν υπηρεσίες υγείας και...

Χαρδαλιάς: «Η Αττική πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια για δωρεάν υπηρεσίες υγείας και φροντίδα για όλους»

«Η πρόληψη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελούν τη βάση για ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας. Γι’ αυτό, η προώθηση σχετικών προγραμμάτων και δράσεων αποτελεί βασική προτεραιότητά μας», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Υγείας Πετρούπολης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κατά την περιοδεία του σε γειτονιές της Δ. Αττικής χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μάχη προγραμμάτων και ιδεών» τονίζοντας τη σημασία της αποτελεσματικότητας των εκλεγέντων, προς όφελος του πολίτη.

 

Σε δηλώσεις του από το ΚΕΠ Πετρούπολης ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε: «Θέλουμε, η Περιφέρεια Αττικής να πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδα για όλους». Διευκρίνισε ότι αυτός ο προγραμματικός στόχος αποτελεί για τον συνδυασμό «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», τονίζοντας ότι ο πολίτης ζητά φροντίδα. «Και αυτό αφορά την καθημερινότητά του, την έλλειψη ταλαιπωρίας, την ποιότητα της ζωής του, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς «Προγραμματίζουμε, την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Δεσμευόμαστε παράλληλα ότι θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής παρατήρησε ότι τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν ένα εξαιρετικό θεσμό, «αλλά πρέπει να τους δώσουμε ακόμη περισσότερα εργαλεία. Και υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι το πρώτο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου «έγινε στον Βύρωνα όταν ήμουν Δήμαρχος».

Ακολούθως ο κ. Χαρδαλιάς περιόδευσε σε γειτονιές στο Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Μιλώντας σε κατοίκους των Δήμων που επισκέφθηκε, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε: «Αγκαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε τις ίδιες αγωνίες. Που μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνει η αγάπη για την πόλη, για τη γειτονιά μας. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι πόλεμος, είναι μια μάχη προγραμμάτων και ιδεών. Όσοι δίνουν τον αγώνα τους από διαφορετικά μετερίζια δεν είναι εχθροί, είναι πολιτικοί αντίπαλοι».

Σημείωσε ότι οι πολίτες ζητούν αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Κανένας από εμάς στον συνδυασμό “Αττική Μπροστά” – το ζήτησα ρητά από όλους – δεν πρόκειται να δεσμευτεί για κάτι το οποίο δεν είμαστε σίγουροι 100% ότι θα υλοποιήσουμε. Ο κόσμος έχει κουραστεί με τα πυροτεχνήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments