Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΧειμάρρα: Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την προφυλάκιση Μπελέρη από τις δικαστικές αρχές...

Χειμάρρα: Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την προφυλάκιση Μπελέρη από τις δικαστικές αρχές της Αλβανίας – Εκτός ευρωπαϊκού δρόμου η Αλβανία

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης», επισημαίνει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του

To Πρωτοδικείο Αυλώνα αποφάσισε σήμερα 13/05 την προφυλάκιση του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά του στις φυλακές Τιράνων.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση των δικαστικών αρχών της Αλβανίας να προφυλακιστεί ο Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ήταν άμεση.

Ειδικότερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε:

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments