Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧοντραίνει το παιχνίδι...στο δρόμο προς τις εκλογές

Χοντραίνει το παιχνίδι…στο δρόμο προς τις εκλογές

Σκαιοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Είστε πολιτικός απατεώνας», «ψεύδεστε», «οι offshore αποτελούν ειδικότητά σας οικογενειακή» – Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πήγε Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις – Μητσοτάκης: «Είχατε πει ότι θα δεσμεύσετε τη δημόσια περιουσία μέχρι το 2115; Φωνάζατε go back κυρία Μέρκελ και τώρα εκλιπαρείτε για δύο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη»

 

Σε οξύτατους τόνους ξεκίνησε η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση γαι την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πολύ υψηλούς τόνους και σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» και «ψεύτη» ενώ πολλές φορές χρησιμοποίησε τη λέξη ντροπή κατηγορώντας τον ότι πήγε στο Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

Σε αντίστοιχο τόνο ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές» ενώ του θύμισε τη μαντινάδα του Παύλου Πολάκη ότι «το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες». Από τα βέλη του κ. Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο παρατήρησε ότι δεν είναι στα έδρανα της Βουλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει «σαχλαμάρες» τα όσα έχει πει για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Τσίπρας: Βγαίνουμε με ασφάλεια από το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου

«Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και με ασφάλεια από τα μνημόνια. Εκεί που τρεις δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς τα καταφέραμε» είπε ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής ξεκινώντας τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία και την τελευταία απόφαση του Eurogroup.

«Κύριε Μητσοτάκη σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δίνετε. Δεν ξέρω ποιοι σας συμβουλεύουν να μου κάνετε τέτοια δώρα. Θα έχουμε διεξοδικό διάλογο λίγες ημέρες μετά την ιστορική επιτυχία της Ελλάδας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Δεν θα μπορούσα να εκφράσω την χαρά μου γιατί τα τελευταία 8 χρόνια δεν υπήρξε ευκαιρία σε άλλον πρωθυπουργό να αναφερθεί σε τόσες πολλές μαζεμένες επιτυχίες στην οικονομία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της τοποθέτησής του.

«Ξεκινάμε να συγκρίνουμε σε τι κατάσταση βρισκόταν η χώρα και η οικονομία όταν παραδώσατε την εξουσία εσείς τον Ιανουάριο 2015 και πού είμαστε σήμερα. Παραλάβαμε δραματική κατάσταση με τους δείκτες να είναι στο 27% ανεργία και επι των ημερών σας στο ντροπιαστικό ρεκόρ 28% με το 60% να είναι νέοι άνεργοι. Ενας στους τρείς Έλληνες άνεργος και δύο στους τρεις νέους άνεργος. Μεσα στα 5 χρόνια των δύο πρώτων προγραμμάτων 850 χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Εκει που υποτίθεται θα χτίζατε το success story των πλεονασμάτων πετύχατε διπλή αποτυχία. Δεν καταφέρατε ούτε καν να προσεγγίσετε τους στόχους. Ακόμα και την πρώτη φορά που ήταν ο στόχος 1,5%» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Φτιάξατε μια οικονομία που σύμφωνα με τους θεσμούς ήταν αναντίστρεπτα εκτός πορείας. Είχατε το θράσος τότε να προαναγγέλλετε το τέλος των μνημονίων κραδαίνοντας την προστατευμένη έξοδο στις αγορές που εξελίχθηκε σε καταστροφή. Όχι μόνο δεν πήρατε ρύθμιση για χρέος αλλά δεν είχατε και ουσιαστική μεταρρύθμιση αλλά μόνο περικοπές. Συνειδητά τότε παραμυθιάζατε τους πολίτες λέγοντας ότι είμαστε λίγους μήνες πριν την έξοδο και οι θεσμοί έλεγαν ότι είστε εκτός πορείας. Όταν καταλάβατε ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία βυθίζεται επιχειρήσατε να εγκλωβίσετε την επόμενη κυβέρνηση ώστε να βρεθεί με άδεια ταμεία. Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε σε σχέση με τι παραλάβαμε το 2015 και που είμαστε σήμερα;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε λίγες ημέρες από σήμερα 20 Αυγούστου για μεγάλη σας στεναχώρια η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε» επισήμανε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Αυτό δεν είναι μόνο στα χαρτιά, έχει αλλάξει και η εικόνα της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η ανεργία μειώθηκε. Εσείς χάσατε 850 χιλιάδες θέσεις εργασίας, εμείς δημιουργήσαμε 350 χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί ο αριθμός. Οι δημοσιονομική στόχοι υπερκαλύφθηκαν χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών. Μετά μια δεκαετία η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Υποστήριξε πως «τα ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ευρισκόμενα σε επίπεδα 2006. Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής, στους κύκλους βιομηχανίας, καθαρών εισροών ξένων άμεσων επενδύσεων, των εξαγωγών, του τουρισμού».

Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα «όλα αυτά είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που θα επιταχύνεται ιδιαίτερα μετά την καθοριστική και τολμώ να πω ιστορική απόφαση του Eurogroup που χωρίζεται σε τρία σκέλη:

– οριστικό τέλος μνημονίων

– ρύθμιση ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια απόφαση που επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας και διαμορφώνει καθαρό διάδρομο για την οικονομία για την επόμενη 15ετία. Αυτά κρίνονται από τις αγορές. Το καθοδικό ράλι που κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων αποδεικνύει ότι η λύση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές. Εκτός αν κ. Μητσοτάκη πιστεύετε ότι εκτός του κ. Μοσκοβισί είναι και οι αγορές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

– το τρίτο σκέλος αφορά την μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ακούσαμε για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για τέταρτο μνημόνιο που δεν είναι φαντασίωση αλλά και επιθυμία σας. Τι συνέβη; Η παρακολούθηση της οικονομίας θα γίνεται υπό την μορφή εκθέσεων για την πορεία τους και ορισμένες φορές να εισηγούνται και παρεμβάσεις για την πορεία της όπως γίνεται σε άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια. Τα στοιχεία θα τα λαμβάνουμε υπόψη μας αλλά ο τελικός λόγος θα ανήκει στις εκλεγμένες κυβερνήσεις της χώρας μας».

«Η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κατάσταση που βίωσε η χώρα επί 8 χρόνια τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα και δυσκολεύεστε να το χωνέψετε και αντιδράτε σπασμωδικά για να γελάει ο κόσμος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας»

«Αναφέρθηκα σε αυτά για τον λαό που βλέπει ότι όλα όσα κάναμε είχαν ένα σκοπό. Δεν προχωρήσαμε σε δύσκολο συμβιβασμό απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν όσοι λεηλάτησαν την χώρα άλλα προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας και την επούλωση των πληγών. Να δημιουργήσουμε συνθήκες για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και να κάνουμε την Ελλάδα κανονική χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε πως «η περίοδος που ανοίγεται είναι η πιο κρίσιμη».

«Το σχέδιό μας είναι σαφές, να λάβουμε πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση ανάπτυξης, ενίσχυση θέσεις εργαζόμενων, αύξηση μισθών και περιορισμό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Να μην μείνει κανείς πολίτης εκτός. Να αναβαθμίσουμε την λειτουργία του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης και να μην διανοηθεί κανείς να παίξει στα ζάρια την λειτουργία των σχολείων που λειτουργούσαν χωρίς δασκάλους. Να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους και να δώσουμε λύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» πρόσθεσε.

Μάλιστα είπε ότι «θα πρέπει και οι τράπεζες από εδώ και στο εξής με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουν στην προσπάθεια και από μέρος του προβλήματος να γίνουν μέρος της λύσης. Αυτά συνιστούν για εμάς καθαρό μήνυμα προς τον λαό: ότι το τέλος μνημονίων δεν είναι σύνθημα και κάτι αόριστο αλλά μετουσιώνεται σε παρεμβάσεις και αυτός είναι ο σκοπός μας. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα πρέπει σύντομα να δει απτά στην καθημερινότητά του σταδιακή βελτίωση. Ξέρω καλά κ. Μητσοτάκη ότι σας ενοχλεί μια τέτοια προοπτική. Δεν αποτελεί πρωτοβουλία σας η βελτίωση της καθημερινότητας γι’ αυτό θέλετε να ανακυκλώνεται συνεχώς η μιζέρια. Είστε νοήμων άνθρωπος και κατανοείτε τις θετικές προοπτικές. Εκτός από νοήμων θα έπρεπε να είστε και θαρραλέος αλλά δεν ήσασταν ποτέ θαρραλέος γιατί δεν είχατε το θάρρος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Όταν κανείς στερείται πολιτικού θάρρους επιστρατεύει το θράσος και κάνατε επίθεση στον κ. Μοσκοβισί. Θυμάστε γιατί ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην πραγματικότητα. Είπε ότι τα περι τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χονδροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα, κατεδάφισαν το αφήγημά σας. Τι κάνατε; Τον βγάλατε ψεύτη. Αφού ψεύτης ο Τσίπρας ψεύτης και ο Μοσκοβισί.

«Ψεύτες όλοι και οι πραγματικότητα.

Πολύ ωραία γραμμή εκπροσωπείτε κ. Μητσοτάκη. Συγχαρητήρια. Είπαμε κ Μητσοτάκη έχετε μια προφανή επικοινωνιακή υπεροπλία ΜΜΕ έχετε διάφορους φίλους στην οικογένειά σας με προβλήματα στην Δικαιοσύνη που έχουν αγοράσει εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα αλλά να πείσετε ότι ο ήλιος δύει από την Ανατολή είναι λίγο δύσκολο.

Τους έχει πιάσει πρεμούρα για τις συντάξεις. Τέτοιος θυμός και πανικός πια. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Βγήκε ο κατά τα άλλα μετριοπαθής αντιπρόεδρος στην ενημέρωση του κ. Μοσκοβισί και έσπευσε ο κ. Χατζηδάκης να μαλώσει τον επίτροπο που μίλησε για ανελαστικές ρυθμίσεις σε περίπτωση που πιάνονται οι στόχοι. Τον μάλωσε που είπε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα ρυθμίζουν τις υποθέσεις τους σε περίπτωση που πιάνουν τους στόχους. Τελικά επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την προοπτική να μην εφαρμοστεί. Εμείς συνηθίσαμε στον κυνισμό σας αλλά αυτό ήταν αποκαλυπτικό. Αποδείξατε στους πολίτες και κάθε συνταξιούχο ποιες είναι οι επιδιώξεις σας. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική επιβίωση και η δίψα στην επιστροφή σας στην εξουσία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθεί ο κ. Μητσοτάκης. Σας τρώει το σαράκι. Μάθαμε σήμερα από ένα εντυπωσιακό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών ότι ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και Βρυξέλλες και θα έπρεπε να ντρέπεστε για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. Είναι ντροπή σας! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Θα έπρεπε να ντρέπεστε απέναντι στο λαό να βγαίνετε στο εξωτερικό και αντί να υπερασπίζεστε τους Έλληνες να υπερασπίζεστε τα στενά σας συμφέροντα» είπε και συμπλήρωσε: «Το θράσος σας και ο κυνισμός δεν έχουν όρια. Την ίδια ντροπιαστική στάση πήρατε και με όσα έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ την Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια ότι δήθεν ανταλλάξαμε την μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με νέα χοτ σποτ. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας».

Διθύραμβοι Τσίπρα για Μεϊμαράκη

Εξαπολύωντας σκληρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ παρατήρησε: «Καθοδηγείστε από την κυνική σας επιθυμία να γυρίσετε εκεί που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, στις καρέκλες εξουσίας. Καθοδηγείστε από νεόκοπους και από ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ. Σε εσάς αναφέρομαι κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη! Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την χώρα και η πορεία της χώρας αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε την εσωκομματική εκλογή και εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή ο κ. Μεϊμαράκης. Αντιπαρατεθήκαμε δυνατά με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε μπροστά το εθνικό και όχι προσωπικό συμφέρον. Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα. Είστε εγκλωβισμένος σε μια αξιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα».

Οδηγείστε σε αυτή την στάση γιατί το τέλος μνημόνίων σας οδηγεί να χάνετε την γη κάτω από τα πόδια σας.

Το πρόγραμμα που έχετε δεν μπορεί να σταθεί χωρίς μνημόνια. Οι καταστροφικές επιλογές σας δεν μπορούν να σταθούν χωρίς το μνημόνιο.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ταυτίζεστε με Ορμπάν και Κουρτς

«Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τα νέα διλήμματα: με το 8ωρο ή 12ωρο; Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ή τα δωράκια και τις offshore που αποτελούν ειδικότητά σας οικογενειακή. Αυτά είναι τα διλήμματα. Ξέρετε πιο δρόμο επιλέγει ο λαός και επιλέγετε το ψέμα και την διαστρέβλωση και παράλληλα ανοίξατε και το παιχνίδι για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε τους έλληνες για να κρατήσατε ενωμένο το κόμμα σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Παίρνετε οριστικά διαζύγιο με ό,τι ονομάζεται φιλελευθερισμός και κεντροδεξιά.

Υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές νέας εθνικοφροσύνης παρέχετε κάλυψη στον φασισμός. Δώσατε το δικαίωμα να βγουν από τις κρυψώνες τους. Από το 1960 είχαμε να δούμε αντισυγκεντρώσεις. Και να φωνάζουν σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις: μαχαίρι στην καρδία του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μες στα Σκόπια.

Δεν λέω ότι εσείς οργανώνετε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις. Λέω ότι έχετε την ευθύνη για τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ρητορεύει με την ακροδεξιά ατζέντα δίνει αφορμή σε αυτούς να βγουν στο προσκήνιο.

Δεν κατανοείτε ότι υποθηκεύετε και το δικό σας μέλλον. Χτίζετε την δική σας φυλακή. Είχατε ιστορική ευκαιρία για ένα κύριο θέμα που συζητά η Ευρώπη το προσφυγικό να διαλέξετε το σωστό μέρος της ιστορίας. Δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία και συνεχίσατε την αγαστή σύμπλευση με την ακροδεξιά. Ταυτίζεστε στο προσφυγικό με τις απόψεις Ορμπαν και Κουρτς. Στο Μακεδονικό συμπλέετε με τον Γκρουέφσκι.

Έχετε επιλέξει στρατόπεδο για το μέλλον της Ευρώπης μόνο που είστε με την λάθος πλευρά της ιστορίας. Αυτοχαρακτηριζόσασταν ως φιλελεύθερος. Σήμερα χαρακτηρίζεστε ως έλληνας Ορμπαν.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ψεύδεστε και είστε πολιτικός απατεώνας

Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και αποδεικνύετε ότι ακολουθείτε αυτό το δρόμο και θέλετε να καταγραφείτε ως πολιτικός απατεώνας. Ψεύδεστε ανερυθρίαστα και είστε απλά και το λέω ευθέως είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα ένα πολιτικό ελίτ των επιχειρηματιών φίλων σας όπως αποκαλύφθηκε και από τον κ. Φρουζή. Μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν γνωρίζατε ποιος είναι και αυτός διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας και συμμετείχε για την εκλογή σας στην ηγεσία της ΝΔ. Είχατε το θράσος να μας πείτε ότι στήσαμε σκευωρία.

Όταν ανοίγατε σαμπάνιες με τον κ. Φρουζή για πόσο καιρό νομίζατε ότι θα πίνετε εις υγεία των κορόιδων. Με τι ανταλλάγματα σας το υποσχέθηκαν;

Η χώρα δεν είναι πια τσιφλίκι ούτε του Φρουζή ούτε του Χριστοφοράκου ούτε κανενός επιχειρηματία που παριστάνει τον επαναστάτη στα μπουζούκια που νομίζει ότι το πορτοφόλι του θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις. Η Ελλάδα του χθες τελείωσε.

Πάρτε το λοιπόν απόφαση και μεταφέρετε το στους φίλους σας τους Φρουζήδες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει. Η χώρα ανήκει στο λαό και η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε τους έλληνες στην μιζέρια. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.

 

Η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, οριστικά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια. Ομιλία στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 

Twitter Ads info and privacy

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες ξέρουν ότι η λέξη πολιτικός απατεώνας ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι «συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο που έχουμε εισέλθει. Σας διαβεβαιώνω ότι αν ρωτήσετε αν βγείτε έξω και ρωτήσετε, αν μπορείτε βέβαια – αν ρωτήσετε τους Έλληνες σε ποιο πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και απατεώνας θα σας πουν στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Όσες παραστάσεις και κρεσέντα χρησιμοποιήσετε η πραγματικότητα δεν αλλάζει».

«Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια σημαδιακή ημέρα. Το συνειδητοποιήσατε ότι είναι η επέτειος σήμερα του δημοψηφίσματος του 2015; Συνειδητά το προγραμματίσατε. Τότε που φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Αναφερθήκατε στην τάση μας να χρησιμοποιούμε ως ΝΔ έναν ακραίο και διχαστικό λόγο που δεν είχατε ξαναδεί από το 1960. Σας θυμίζω ένα τουιτ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έξανε εκείνες τις ημέρες. Η μαντινάδα που συνόδευσε ο κ. Πολάκης το δημοψήφισμα ήταν “το Όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες”. Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου. Και θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε αλλάξει. Το ποιοι είναι κότες φάνηκε.

Φωνάζατε Go back και σήμερα εκλιπαρείτε για έναν καλό λόγο

Ασκώντας κριτική για την κατάσταση της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «τις συνέπειες της επιλογή σας τις πληρώνουμε ακόμα. Φτώχεια, ανασφάλεια και ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να κυερνάτε με ψέματα και να διχάζετε. Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν κάθε τέτοια ημέρα που το όχι έγινε ναι αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή και χρήσιμη επέτειος. Να αναλογιστούμε τι έγινε και τι επιφέρει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα στην εξουσία. Η επέτειος αυτή για εσάς κ. Τσίπρα δεν σηματοδοτεί την μετάλλαξή σας αλλά την πολιτική σας ήττα. Φωνάζατε «go back» και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα καλό λόγο

«Αυτή την πολιτική σας συντριβή θέλετε να την βαφτίσετε επιτυχία. Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προσπαθήσατε με ψέματα να κρύψετε την κωλοτούμπα. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης προέβλεπε άρση καπιταλ κοντρόλς και αποκατάσταση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων. Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δήμευση της περιουσίας εως το 2115. Τα είχατε πει; Και έρχεστε εδώ και μιλάτε για ψέματα;»

«Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρατε τον κ. Καμμένο δίπλα σας σήμερα. Σας ενοχλεί το κάδρο;»

Δεν είχατε μιλήσει για περικοπές συντάξεων και κάθεστε στην καρεκλίτσα σας

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε την κριτική του στο θέμα των συντάξεων λέγοντας «για τα πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και πάνω από 2% έως το 2060. Δεν είχατε πει κουβέντα για τις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε παραιτήσεις αν κοπεί το αφορολόγητο. Ντροπή σας κάθεστε στην καρεκλίτσα σας ακόμα. Δεν μας είχατε πει ούτε λέξη για το ΦΠΑ των νησιών. Τον αυξήσατε και πανηγυρίζετε τώρα γιατί εξαιρέθηκαν 5 για έξι μήνες. Λέγατε ψέματα τότε και τώρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά που σας συνοδεύουν είναι στο DNA σας. Τα πράγματα δυστυχώς για εσάς άλλαξαν. Σήμερα έχετε απέναντί σας μια κοινωνία που δεν τολμάτε να κοιτάξετε στα μάτια. Η χώρα έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Ο ταλαίπωρος κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει διπρόσωπος προσπαθώντας να συγκεράσει τις αντιφάσεις σας».

Η συμφωνία που υπογράψατε στις Πρέσπες δημιουργεί τετελεσμένα

Το επόμενο πεδίο κριτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το Σκοπιανό. Όπως υπογράμμισε «με πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό λειτουργείτε στα εθνικά θέματα. Ο κ. Καμμένος επέτρεψε στον Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία και την άλλη μέρα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Την μια ημέρα λεει ότι η συμφωνία είναι κακή και την άλλη είναι καλή και να ψηφιστεί με 180. Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει. Πώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Κύριε Τσίπρα θα καθίσετε μαζί στο ΝΑΤΟ; Είστε εκτός από αναξιόπιστος, ένας πρωθυπουργός αδύναμος και υπο προθεσμία. Κυβερνάτε έως να αποφασίσετε με τον κ. Καμμένο να βάλετε ένα τέλος στην παθιασμένη σας σχέση, Έως τότε κάνετε καλά αυτό που μόνο ξέρετε. Συκοφαντείτε, διχάζετε, λέτε ψέματα. Χαρακτηρίσατε όποιον διαφωνεί μαζί σας ως ακροδεξιό. Εσείς που αντιμετωπίσατε με αλαζονεία και αυταρχισμό τους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον σας. Μας είπατε ότι με την συμφωνία Πρεσπών δεν αναγνωρίστηκε γλώσσα και έθνος. Και ο πρωθυπουργος Σκοπιων πανηγυρίζει ότι κέρδισαν την αναγνώριση ως Μακεδόνες. Χθές μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα. Προειδοποιήσαμε ότι με την συμφωνία δημιουργούνται τετελεσμένα».

«Σας είπαμε ότι επιχειρείτε να διχάσετε τους Έλληνες για να ενώσετε κάποιους άλλους. Τελικά καταφέρατε να ενώσετε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εσείς είστε ευεργέτης της ακροδεξιάς»

Απαντώντας σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «ματαιοπονείτε. Όση λάσπη και αν πετάξετε δεν με ακουμπά. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η μεγάλη παράταξη της ΝΔ δεν έχει σχέση με τον φασισμό. Εσείς ήρθατε και τα διαλύσατε όλα».

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς είστε εσείς. Εσείς συνεργαστήκατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Εσείς φωνάζατε μαζί τους από τις πλατείες. Τι διαφορά έχει το τουιτ του Πολάκη με όσα λένε οι ακροδεξιοί; Εσείς συγκυβερνάτε με τον ακροδεξιό Καμμένο. Ετσι τον λένε οι δικοί σας. Εσείς μετράγατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για τον εκλογικό νόμο. Εσείς κάνετε τα πάντα στο παρασκήνιο για την δημιουργία ενός ακόμα ακροδεξιού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά την ώρα που έχετε ποντάρει τα ρέστα σας πάνω της για την σωτηρία σας. Σήμερα η κοινωνία αναζητεί διέξοδο από τα δικά σας αδιέξοδα. Να τελειώνουμε με αυτό τον θίασο».

Δεν λέγεαι τέλος του τρίτου Μνημονίου αυτό που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου

Επανερχόμενος στα θέματα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «προκάλεσα την συζήτηση όχι μόνο για να φανεί το ψέμα του υποτιθέμενου τέλους των μνημονίων αλλά για να περιγράψω την αληθινή εικόνα της οικονομίας».

Μιλώντας ειδικά για ό,τι ξημερώνει στις 21 Αυγούστου είπε ότι «τέλος Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα. Λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός και η χώρα πρέπει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Ένας δανεισμός που συνδυάστηκε με σκληρά μέτρα που είχε το 3ο μνημόνιο το αχρείαστο που εσείς υπογράψατε. Μετά τον Αύγουστο ανά τρίμηνο η ευρωπαϊκή επιτροπεία θα κάνει την έκθεση για τα μέτρα που έχουν ήδη εγκριθεί. Αυτό δεν λέγετε τέλος μνημονίων. Η λεγόμενη ασφάλεια που δήθεν έχετε εξασφαλίσει την εξασφαλίσατε από μαξιλάρι ορισμένων υπολοίπων δανείων και συσσώρευση υψηλών πλεονασμάτων. Από πού προκύπτει; Από τον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας. Την αναγκαστική δέσμευση των αποθεματικών των νοσοκομείων και μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου. Η χώρα παραλύει εντός συνόρων για να διεκδικήσει δανεισμό εκτός συνόρων. Αυτή την έξοδο δεν την λές ασφαλή, ούτε καθαρή. Σύμφωνα με νόμο που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και Τσακαλώτου και την ψήφο όλων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. Υποχρεώθηκε η χώρα για πλεονάσματα 3,5% εως το 2022 και 2,2 % εως το 2060. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα. Ποια χώρα βγήκε από πρόγραμμα έχοντας δεσμευτεί με προνομοθετημένα μέτρα;»

«Στον ίδιο νόμο προβλέπεται μείωση αφορολόγητου στα 5.680 ευρώ εξαφάνιση ΕΚΑΣ και επιδομάτων και οριζόντια κατάργηση της έκπτωσης 15% επι των εσόδων αγροτών κ.α. Όλα αυτά μόνο δίκαιη ανάπτυξη δεν συνιστούν. Ας τελειώσουμε με την προπαγάνδα. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν έρχεται το τέλος από την κρίση. Εσείς κ. Τσίπρα και κάποιοι στην Ευρώπη – δεν είναι όλοι – που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, ας δείξουν λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει χάρη στις δικές σας επιλογές».

Οι 4 οδυνηρές αλήθειες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις Μοσκοβισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν λένε όλοι τα ίδια με τον κ. Μοσκοβισί. Τη σύνταξη δεν θα την κόψουμε από τον κ. Μοσκοβισί αλλά από τους Έλληνες. Τι λεει ο κ. Ρέγκλινγκ και ο κ. Βίζερ. Ότι η περιπέτεια μας στοίχησε πάνω από 100 δισ. ευρώ και πως η χώρα θα βρίσκετε σε καθεστώς ειδικής παρακολούθησης. Αυτές είναι οι 4 οδυνηρές αλήθειες είναι το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου.

Ηδη από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να ανασταλούν ή να καταργηθούν αν υπάρχει δημοσιονομική κάλυψη. Οι περικοπές στις συντάξεις δεν προβλέπονταν στο 3ο μνημόνιο. Δεν έχετε δικαίωμα να λέτε ότι ο λαός σας εξουσιοδότησε να τις επιβάλετε. Ήταν το τίμημα της δικής σας αξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές. Εσείς τις ψηφίσατε και ζητάτε από εμάς τα ρέστα;»

Κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι και το κόμμα του καταθέτει τροπολογία για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων. «Εσείς τις ψηφίσατε. Εμείς ήμασταν απέναντι. Για να αφήσουμε τα παραμύθια. Εμείς ετοιμάσαμε μια τροπολογία. Την έχω έτοιμη. Λέει πολύ απλά: ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις. Εάν έχετε το θάρρος ελάτε να το κάνουμε για να δούμε ποιος είναι ο υποκριτής. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς κ. Τσίπρα όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αν εσείς παραμείνετε στην εξουσία οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι αναπόφευκτες γιατί στραγγαλίζετε την πραγματική οικονομία που είναι αιμοδότης του ασφαλιστικού συστήματος. Σκοτώσατε την ανάπτυξη το 2014 σε ντελίριο λαϊκισμού και ψέματος μόνο και μόνο για να έρθετε στην εξουσία.

«Έχω ένα διάγραμμα για το ΑΕΠ δείχνει ότι καθηλώσατε την ανάπτυξη σε στασιμότητα. Είστε υπερήφανος που χάσαμε τα καλύτερα χρόνια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και καθηλώσατε την χώρα στην μιζέρια. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση. Είναι υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το εισόδημα των συνταξιούχων και θα γίνει μόνο όταν πάρει μπροστά η μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Το σχέδιό μας είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας. Εχει τέσσερις απλούς στόχους:

– Λιγότεροι φόροι και εισφορές
– Περισσότερες επενδύσεις
– Αποτελεσματικότερο κράτος
– Προστασία για τους πολίτες

«Η πρότασή μας είναι λιτή και κοστολογημένη. . Δεν κρύβει τις δυσκολίες και δεν έχει παγίδες. Αποτελεί την μόνη λύση. Γυρίζω όλη την Ελλάδα. Κάνω ό,τι εσείς έχετε δυσκολία να κάνετε. Συζητώ με τους πολίτες και τους φορείς για την επόμενη ημέρα. Με ρωτούν “πως εσείς θα αλλάξετε ρότα όταν ο Συριζα έχει δεσμεύσει το μέλλον;”. Πιστεύω και πιστεύω βαθιά στο δημιουργικό σοκ που δημιουργούν το φιλοεπενδυτικό κλίμα. Πιστεύω και στον Ελληνα που μεγαλουργεί όταν νιώθει ότι δεν τον κοροϊδεύουν. Οσο για τους δανειστές μας επιτρέψτε μου να γνωρίζω το διεθνές περιβάλλον. Μεταξύ του διπλού νομίσματος του Βαρουφάκη και τον αμετάφραστων μνημονίων που ψηφίζετε υπάρχει και ο εναλλακτικός δρόμος. Της διαπραγμάτευσης και του διαλόγου και όχι του yes man».

«Όταν έχεις αποτύχει οικτρά και εκλιπαρείς για λίγους μηνες εξουσίας τότε σου επιβάλλουν τα πάντα. Θα επιτύχουμε την μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος γιατί αυτό είναι το σωστό. Είναι άδικο οι έλληνες να πληρώνουν για δύο γενιές τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα».

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης»

Οξεία ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας για τις επαφές του στο Βερολίνο.

«Είχατε το θράσος κ. Τσίπρα να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ως αληθινό; Να πω το εξής. Είναι τόσο έγκριτη η ΕΦΣΥΝ που δεν γνώριζε ότι δεν συναντήθηκα ποτε με την κυρία Μέρκελ και Ζεεχόφερ. Είστε ψεύτης, ψέυτης, ψεύτης και σας προκαλώ κ. Τσίπρα που αναπαράγετε αυτά τα ψέματα. Είστε διπλός ψεύτης που μιλώντας για το μεταναστευτικό τολμάτε να με ταυτίζετε με τον Ορμπαν. Ξέρετε ότι σε κάθε σύνοδο έχω δώσει σκληρή μάχη εναντίον του λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψέυτης, και αυτό θα σας συνοδεύει για όλη σας την σταδιοδρομία.

«Ακούω και το επιχείρημα που διοχετεύετε στο φιλικό σας Τύπο. Πήγατε στον κ. Παυλόπουλο και του είπατε ότι αναγνωρίζετε ότι κάνατε λάθος με το δημοψήφισμα. Ίσως να λένε κάποιοι ότι αξίζετε κι άλλη ευκαιρία. Είχατε 2 ευκαιρίες και στείλατε τον λογαριασμό στους πολίτες. Δεν αξίζετε νέα ευκαιρία. Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε κεντροαριστερός, ούτε δεξιός αλλά κυνικός χειριστής της εξουσίας που μεταμφιέζεται κάθε μέρα με πολιτική ιδιοτέλεια».

Μηδενική η αξιοπιστία σας και στο προσφυγικό

«Η πολιτική σας στο προσφυγικό φάνηκε το 2015 όταν ανοίξατε τα σύνορα και φαίνεται κάθε μέρα στην Μόρια. Ολη η Ευρώπη σήμερα αναγνωρίζει την ανάγκη να προστατέψουμε τα ευρωπαϊκά μας σύνορα. Συμφωνείτε ναι ή όχι;

Απλά κ. Τσίπρα έχετε ένα πρόβλημα να υπεραπιστείτε αυτή την γραμμή που είναι Ευρωπαϊκή. Αν εσείς λέτε κάτι άλλο πείτε το μας. Αν όμως έχετε αλλάξει άποψη με τι αξιοπιστία θα μιλήσετε για προσφυγικό όταν είχατε υπουργό που μιλούσε για μετανάστες που λιάζονται. Όλοι οι αλληλέγγυοι που γυρνούν στα νησιά του Αιγαίου δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε το καθεστώς ασύλου με αποτέλεσμα να μη επιστρέφετε κανείς στην Τουρκία. Εχετε μηδενική αξιοπιστία. Να είστε πιο προσεκτικός.

Εσείς κ. Τσίπρα ούτε στην παιδεία θέλετε πρόοδο. Θέλετε νέους των 350 ευρώ, μετανάστες στο εξωτερικό χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το δικό μας ΑΕΠ δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος: το Α είναι ανάπτυξη, το Ε ενότητα και εργασία, το Π νέος Πατριωτισμός. Το πρόβλημα της χώρας είναι βαθειά πολιτικό. Κάθε μέρα που περνά η μιζέρια θα εξαπλώνεται.

Πως αισθάνεστε σήμερα που συστηματικά στις δημοσκοπήσεις 8 στους 10 έλληνες λένε ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτοί έχουν δίκαιο ή εσείς;

Μόνη καθαρή έξοδος να ορίσετε ημερομηνία εκλογών

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «τραγελαφική συμμαχία με τον Καμμένο» προσθέτοντας ότι «το μόνο που σας απομένει είναι να ορίσετε ημερομηνία εκλογών».

«Αυτή είναι η μόνη καθαρή έξοδος που μπορείτε να κάνετε. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται νέα ηγεσία. Μια αναπτυξιακή έκρηξη του 4%. Ανάπτυξη διπλάσια από αυτή που προβλέπεται τώρα. Μια δημόσια διοίκηση μακριά από το κόμμα με άξιους δημόσιους λειτουργούς και μι κυβέρνηση που θα φέρνει αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε αναθεώρηση των υψηλών πλεονασμάτων. Όχι κάνοντας ντελίβερι λιτότητας όπως κάνετε εσείς. Προειδοποιώ ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δρόμος δύσκολος. Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και ψέματα. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν να διακιν ούν λάσπη και ψέματα κατά των αντιπάλων τους. Και σήμερα κ. Τσίθπρα δεν μπορέσατε να μην μπείτε στον πειρασμό».

«Δυο φορές έχω δει τον κ. Φρουζή. Τα email που επικαλείστε είναι σε περίοδο που δεν ήταν στην Novartis ούτε εγώ υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Επικαλείστε το δημοσίευμα για να κάνετε τι; Για να αφήσετε εντυπώσεις. Είστε ντροπή και κατάντια για την χώρα. Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη πόσες φορές; Με τον κ. Σαββίδη που τώρα φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Με τον κ. Μπόμπολα; Τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια; Με τον Μελισσανίδη ; Τον κ. Λαυρεντιάδη τον καταδικασμένο; Με τα λιαρ τζετ του δικηγόρου των οφ σορ;

Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι που δήθεν ήταν απέναντι στα συμφέροντα έχει παρέλθει. Είστε αδίστακτα διαπλεκόμενος. Ανακαλύψατε την διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πιο ισχυρούς δεσμούς από ότι οι προηγούμενοι. Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος που στοχοποιεί εμένα και τα στελέχη μας. Εσείς τα καθοδηγείτε και είστε προσωπικά υπεύθυνος για τις χυδαιότητες του Βαξεάνη και Ματζουράνη και του χυδαίους παρακράτους και θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο. Ο πιο χυδαίος ψεύτης.

Ανασύρατε και σήμερα το ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο διχασμό. Βιώνοντας τον θλιβερό επίλογο μιας κυβέρνησης οι πολίτες αποστρέφουν το βλέμμα τους από ανίκανους υπουργούς και έναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κοιτάξει την κοινωνία στα μάτια. Μάθαμε από τις θλιβερές συνέπειες των μνημονίων και τις τραγικές επιπτώσεις του λαϊκισμού.

Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη. Έχει όραμα και στελέχη και όρεξη για δουλειά. Να ηγηθεί ενός ευρύτερου μετώπου που θα ζωντανέψει την Ελλάδα για μια ανασύνθεση του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Μετώπου. Ξέρουμε που μπορούμε να πάμε. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης, Τσίπρας, Βουλή

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments