Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧωρίς τσίπα...

Χωρίς τσίπα…

Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι που έχει κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 95 ανθρώπους, η Ρένα Δούρου χωρίς διάθεση αυτικριτικής, χωρίς να λέει τίποτα για τους νεκρούς, άλλωστε είχε πει ότι η «συγνώμη είναι μια λεκτική άσκηση», δηλώνει… διωκόμενη μέσω facebook, επιχειρεί να δείξει ότι η Περιφέρεια έχει κάνει έργο στην πρόληψη και ότι κακώς επιρρίπτονται ευθύνες στην ίδια και τα στελέχη της.

 

Χωρίς λοιπόν, καμία διάθεση αυτοκριτικής για όσα – δεν – έκανε σχετικά με την φωριά στο Μάτι εμφανίστηκε η Ρένα Δούρου στη μόλις δεύτερη δημόσια τοποθέτησή της για τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου.

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί για «στρεψοδικία» την κριτική για την απουσία της τις πρώτες ημέρες της φονικής πυρκαγιάς που άφησε πίσω της τουλάχιστον 95 νεκρούς.

«Η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία» γράφει η περιφερειάρχης η οποία στη συνέχεια παραθέτει το έργο της που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, το «ρεύμα για όλους», τα οικολογικά λεωφορεία και την αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων.

Όσον αφορά, δε, τις φωτιές υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια έδωσε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς ενώ καταλήγει ότι «παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών».

Η ανάρτηση της κυρίας Δούρου έχει ως εξής:

Για αρχή…

Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια. Αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – «πατάνε» πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη. Θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση.

Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία.

Τα ψέματα τέλος λοιπόν.

Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους». Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού. Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη. Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών.

Αυτά κάνουμε.

Δεν κρυβόμαστε.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν.

Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Θα επανέλθω.

 

 

Ετικέτες: Δούρου, Περιφέρεια, φωτιά στο Μάτι, νεκροί

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments