Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΕΔΔΗΕ - Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκίνησε η εφαρμογή του -Οι ώρες που θα...

ΔΕΔΔΗΕ – Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκίνησε η εφαρμογή του -Οι ώρες που θα ισχύει

Ο Νοέμβριος έχει ήδη διανύσει τις πρώτες του ώρες και μαζί ενεργοποιείται και το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές ενέργειας, με διαφορετικές ανάγκες μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου οι πελάτες της χρεώνονται με διαφορετικές τιμές κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Ειδικότερα:

την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας»
και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το ωράριο χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023 για το νυχτερινό ρεύμα είναι το ακόλουθο:

02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.
Νυχτερινό ρεύμα: Τι ισχύει για το μειωμένο συνεχούς ωραρίου σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ
Ανακοίνωση για την έναρξη του χειμερινού ωραρίου στο νυχτερινό ρεύμα είχε εκδώσει και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ανακοίνωσή του, ο Διαχειριστής υπενθύμιζε ότι για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου, το μέτρο θα ισχύσει και για αυτήν την περίοδο -όπως κάθε χρόνο- το ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θερινή περίοδο του νυχτερινού τιμολογίου (1η Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου) το ωράριο μειωμένης χρέωσης είναι συνεχές, από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε ότι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη.

Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments