Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι διακοπές υδροδότησης του τελευταίου μήνα που δεν οφείλονται σε τεχνικές ζημιές όπως συνηθίζεται στην Αίγινα, μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτότητα: ποιος ευθύνεται και γιατί. Πολύ δε περισσότερο διαχέεται η αβεβαιότητα για την υδροδότηση του νησιού μας, καλοκαιριάτικα!

Θέτουμε δημοσίως τα ακόλουθα ερωτήματα:

1.      Παραβιάζει ο υδρομεταφορέας τις συμβατικές υποχρεώσεις του; ΓΙΑΤΙ δε τον καταγγέλλει ο δήμος στον εισαγγελέα;

2.      Παραβιάζει τις συμβατικές υποχρεώσεις του ο δήμος προς τον υδρομεταφορέα; ΓΙΑΤΙ δεν προχωρά αυτός στις προβλεπόμενες συμβατικές ενέργειες που δικαιούται;

3.      Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης ΓΙΑΤΙ δεν έχει επιληφθεί του θέματος;

4.      Οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι δημοτικές παρατάξεις, οι κομματικές οργανώσεις, ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώνουν τους πολίτες και ΓΙΑΤΙ δε λαμβάνουν νομικές/πολιτικές πρωτοβουλίες;

Εμείς καταθέτουμε την πρόταση, οι θιγόμενοι πολίτες με ομαδική Αναφορά τους στον κύριο Εισαγγελέα, να αναφέρουν αυτά τα γεγονότα των απροειδοποίητων διακοπών υδροδότησης και εκείνος θα ερευνήσει και θα πράξει τα δέοντα.

Η εμπειρία μας από την διεκδίκηση του πλωτού ασθενοφόρου της Αίγινας, όπου όλοι μαζί οι πολίτες, χωρίς κόμματα και παρατάξεις, καταφέραμε, αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις, να πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ και ΝΟΜΟΤΥΠΑ, οι επείγουσες θαλάσσιες διακομιδές των ασθενών, δείχνει την κατεύθυνση διευθέτησης και της υδροδότησης στην Αίγινα.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, στην ημερίδα «Η  ζωή στην Αίγινα: Νερό, ενέργεια, λύματα, απορρίμματα»,  είχαμε επισημάνει το πρόβλημα υδροδότησης και είχαμε παρουσιάσει επιστημονικές λύσεις του, χωρίς όμως ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων να μετουσιωθεί σε πράξεις. Ίσως τώρα, η ανάγκη να μας πείσει να δράσουμε συλλογικά, ως πολίτες.

Στην Αίγινα, 11/6/2018.

                                                                                          

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments