Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΔελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΙΓΙΝΑΣ

«Να μη γίνουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας συνεδριάσεις παρωδίες!»

 

«Την Τρίτη 8 Αυγούστου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας κ. Νικόλαος Πτερούδης με την συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Ζορμπά καλεί τα μέλη σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του  έχει δώσει η κυβέρνηση μία φορά το μήνα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη ή με μεικτό τρόπο (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη), ενώ οι νησιωτικοί δήμοι, όπως ο δήμος Αίγινας, να έχει τη δυνατότητα να συνεδριάζει χωρίς κανέναν περιορισμό,  μέσω τηλεδιάσκεψης  χωρίς μάλιστα να συντρέχει και να αναφέρεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Στόχος της δυνατότητας αυτής είναι να αποστειρώσουν ακόμα περισσότερο τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια από τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις και όλες οι αποφάσεις να παίρνονται χωρίς την συμμετοχή των πολιτών.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας” δε θα γίνει συνένοχη σε μια ακόμα συνεδρίαση παρωδία με κλειστές κάμερες και εικόνες από παραλίες, όπως έχουμε δει στο παρελθόν και σε άλλους δήμους.

Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την προσεχή συνεδρίαση και δε θα τη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας.

Απαιτούμε οι συνεδριάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων να γίνονται δια ζώσης σε κατάλληλους χώρους και σε ώρες που να επιτρέπουν την ενημέρωση και συμμετοχή του λαού, την παρέμβαση σωματείων, φορέων και συλλόγων.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments