Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔίκη για Μάνδρα: Η ώρα του εισαγγελέα για τους 21 κατηγορούμενους για...

Δίκη για Μάνδρα: Η ώρα του εισαγγελέα για τους 21 κατηγορούμενους για τις φονικές πλημμύρες με τους 25 νεκρούς

Στο εδώλιο και η πρώην περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, για την τραγωδία με τα 25 θύματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση των φονικών πλημμυρών στην Μάνδρα το 2017 με 25 θύματα

Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα προτείνει επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και συγκεκριμένα, της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, αλλά και της παράβασης καθήκοντος.

Προηγήθηκαν, το προηγούμενο διάστημα οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αλλά όχι την ποινική, για την υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο 21 συνανθρώπους μας. Σύμφωνα με την κατηγορία, η Ρένα Δούρου από τη θέση της περιφερειάρχη Αττικής παρέλειψε να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει το αντιπλημμυρικό έργο «Εκτροπή του χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες Θριασίου πεδίου».

Συγκεκριμένα, της αποδίδεται ότι καθυστέρησε αναίτια και αδικαιολόγητα να προωθήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης περί επικύρωσης των οριογραμμών του προς διευθέτηση τμήματος του ρέματος, η οποία επικύρωση αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση που έπρεπε να έχει πληρωθεί προ της έναρξης κατασκευής του έργου».

Στο εδώλιο μαζί με την πρώην περιφερειάρχη κάθονται και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, υπάλληλοι δασαρχείων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: