Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΔήμος Αίγινας : Ανατέθηκε η "Μελέτη επέκτασης δικτύου ομβρίων υδάτων"

Δήμος Αίγινας : Ανατέθηκε η “Μελέτη επέκτασης δικτύου ομβρίων υδάτων”

Με απόφαση του δημάρχου  Γιάννη Ζορμπά στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ανατέθηκε η μελέτη με τίτλο: “Μελέτη επέκτασης δικτύου ομβρίων υδάτων”, συνολικού κόστους 24.180 ευρώ.
Σύμφωνα με το τεύχος της μελέτης, που έχει συνταχθεί από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων ,  η “Μελέτη επέκτασης δικτύου ομβρίων υδάτων”, αφορά οδούς εντός της πόλης της Αίγινας, όπου παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ειδικότερα στις οδούς Καποδιστρίου και Αφαίας, στην οδό Πηλέως καθώς και άλλων οδών όπου παρατηρούνται προβλήματα.

 

Η τεκμηρίωση  της σκοπιμότητας του έργου.

 

Στην περιοχή μελέτης έχει ήδη κατασκευασθεί περιορισμένης  έκτασης δίκτυο συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Αποτέλεσμα αυτού είναι η περιοχή να πλήττεται σοβαρά, ακόμη και με συνήθεις βροχοπτώσεις. Σημειώνονται εκτεταμένες κατακλύσεις υδάτων και λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, δημιουργούνται χείμαρροι σε κεντρικούς δρόμους εντός κατοικημένης περιοχής, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και υλικές ζημιές.

 

Για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, απαιτείται η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, με τελικό αποδέκτη τους υπάρχοντες αγωγούς.
Το δίκτυο που θα μελετηθεί πρέπει αν είναι απόλυτα συμβατό με τις σημερινές συνθήκες (δόμηση, δίκτυα ΟΚΩ κτλ).

 

Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης εκτιμάται σε τέσσερις μήνες και ως ημερομηνία έναρξης των προθεσμιών της σύμβασης ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: