Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΔήμος Αίγινας : Έλεγχος ποιότητας νερού

Δήμος Αίγινας : Έλεγχος ποιότητας νερού

Αίγινα, 4 Αύγουστου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ

 

Μετά από πρόσφατο έλεγχο ποιότητας νερού που διενήργησε το συμβεβλημένο με το Δήμο Αίγινας χημικό και μικροβιολογικό αδειοδοτημένο διαπιστευμένο εργαστήριο «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε», καθώς και η Τεχνική Εταιρία «Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε» ανάδοχος εταιρία του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού διαπιστώθηκε η άριστη ποιότητα νερού του κεντρικού ταμιευτήρα στο Λεόντι της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης.

Για την εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού διενεργούνται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του νησιού (Αίγινα, Άγιοι Ασώματοι, Κυψέλη, Σουβάλα, Πέρδικα). Επίσης, οι έλεγχοι για την εξέταση της καταλληλότητας του νερού, συνεχίζονται στο δίκτυο ύδρευσης Αγίας Μαρίνας και Αλώνων ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων πιστοποιούν ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού, ανταποκρίνεται στις κατά τον νόμο απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)ΓΠ ΟΙΚ 67322/2017, «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» σε συμμόρφωση προς την οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3ης Νοεμβρίου 1998, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: