Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΔήμος Αίγινας : Εορταστικές Εκδηλώσεις Ιωάννη Καποδίστρια

Δήμος Αίγινας : Εορταστικές Εκδηλώσεις Ιωάννη Καποδίστρια

      Αίγινα, 27 Ιανουαρίου 2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εορταστικές Εκδηλώσεις Ιωάννη Καποδίστρια

 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας τελέσθηκε χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από τον π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, η δοξολογία για τον εορτασμό της 195ης επετείου από την άφιξη και την ορκωμοσία του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στις 26 Ιανουαρίου 1828 στην Αίγινα.

7

Αντιπροσωπείες σχολείων της Αίγινας, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κλήρος και εκπρόσωποι του Δήμου Αίγινας και των Αρχών του τόπου μετέβησαν στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Παναγίτσα, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, ο Πρόεδρος και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ.κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και Νίκος Αλεξίου, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο Διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος και ο κ. Γιώργος Τσατήρης εκ μέρους του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών η μπάντα του μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments