Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσίευμα της Le Point για Τσίπρα και... τη σύνταξη που πήγε στα...

Δημοσίευμα της Le Point για Τσίπρα και… τη σύνταξη που πήγε στα 67

«Στην Ευρώπη με θεωρούν μεταρρυθμιστή» σχολίασε ο Τσίπρας

Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στη Γαλλία από τα 62 στα 64 χρόνια έχει ξεσηκώσει θύελλα με τους Γάλλους να αρνούνται να δεχτούν την αλλαγή αυτή που επέβαλλε ο Μακρόν.

Σε άρθρο του το γαλλικό «Le Point» με τίτλο «Υπάρχει ένας Τσίπρας να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;», αναφέρεται στον υπουργό Εργασίας της Γαλλίας ο οποίος δέχτηκε αρνητικά σχόλια επειδή είπε πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι «αριστερής νοοτροπίας».

Κάπου εκεί το Le Point αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα που ενώ είχε σηκώσει την… κόκκινη σημαία της ελάφρυνσης ή της διαγραφής του χρέους στη συνέχεια αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, σε βάρος προφανώς των εργαζομένων. Και το άρθρο καταλήγει διερωτώμενο αν υπάρχει στη Γαλλία μια Αριστερά που στηρίξει τέτοιες μεταρρυθμίσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο άρθρο του Le Point εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφέροντας τα εξής σε ανάρτησή του:

«Αιφνιδιάστηκα όταν διάβασα το κύριο άρθρο του γαλλικού περιοδικού Le point, με τίτλο «Ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;». Ζω την αντίφαση να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή, αλλά εδώ ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο».

tsiprasLePoint

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης η οποία υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο  δεν περιγράφει  τον Τσίπρα ως μεταρρυθμιστή.  Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι στην πραγματικότητα το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα χρειαζόταν ένας αριστερός όπως ο Τσίπρας για να περάσουν μεταρρυθμίσεις όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης χωρίς αντιδράσεις.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. Άλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε. Άλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά.

Oikonomou_tsipras2

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε με την ανάρτησή του το τεύχος της 9ης Ιουλίου του 2015 του Le Point  που είχε τίτλο οι «Τσαρλατάνοι της Ευρώπης» και στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους Πάμπλο Ιγκλέσιας, Μαρίν Λε Πέν και Ζαν Λiκ Μελανσόν.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments