Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση Alco: Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία - Θα ήμασταν χειρότερα με...

Δημοσκόπηση Alco: Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία – Θα ήμασταν χειρότερα με ΣΥΡΙΖΑ, λέει το 41%

Προβάδισμα 9 μονάδων του πρωθυπουργού στο ερώτημα αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του 2023, παρουσίασε  η εταιρεία Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβερνηση αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο οπότε και τέθηκαν τα εκλογικά διλήμματα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο ενώ το ποσοστό εκείνων που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας έπεσε στο 46% από 49% που ήταν πριν από τέσσερις μήνες.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι μεγάλη καθώς υπέρ του τάσσεται το 33% των ερωτηθέντων έναντι 24% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% δηλώνει χειρότερα, ίδια το 27% και μόλις 23% αναφέρει καλύτερα.

Τέλος σε ότι αφορά την ακρίβεια το 38% δηλώνει οτι ευθύνεται η διεθνής κρίση, το 25% λέει η κυβέρνηση και το 32% αναφέρει και οι δύο.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.
Picture1

Δημοσκόπηση Alpha: Περί ακρίβειας ο λόγος

Για την ακρίβεια ευθύνεται η διεθνής κρίση λέει το 38% έναντι του 25% που απαντά η κυβέρνηση και 32% που εκτιμά ότι ευθύνονται και τα δύο.
Picture3

Αξιολόγηση της κυβέρνησης

Στην ερώτηση πώς ήταν η κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι πολίτες: Καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε απάντησε το 21%, όσο την περίμεναν στο 12%, ενώ χειρότερη το 31%.
Picture4

«Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Στην ερώτηση αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 41% απάντησε πως θα ήταν χειρότερα, ενώ το 27% αναφέρει τα ίδια. Καλύτερα «ψήφισε» το 22%.
Picture5

Μητσοτάκης VS Τσίπρας

Για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% ήταν υπέρ του νυν πρωθυπουργού, το 24% υπέρ Τσίπρα, ενώ το 29% λέει κανένας από τους δύο.
Picture6

Αυτοδύναμες ή κυβερνήσεις συνεργασίας;

Στο δίλημμα κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, το 46% απάντησε υπέρ της συνεργασίας, ενώ το 41% (από 37%) τάχθηκε υπέρ της αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Picture7
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments