Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση Alco: Ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για ελληνοτουρκικά και ακρίβεια

Δημοσκόπηση Alco: Ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για ελληνοτουρκικά και ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά – Αυξήθηκε δύο μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Σεπτεμβρίου – Κεντρογενείς 4 στους 10 αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Σημαντική ενίσχυση στην αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η διαφορά του πρωθυπουργού στον δείκτη αξιοπιστίας ανέρχεται πλέον στις 11 μονάδες (από 9 που ήταν στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου) καθώς το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί προβάδισμα 8,3 μονάδων σύμφωνα με την Alco.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικά στα εθνικά θέματα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Αναλυτικά το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της Alco

 

7alco

 

6alco

 

5alco

 

4alco

 

3alco

 

2alco

 

1alco

 

tautotita
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: