Το διψήφιο προβάδισμα της διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc, για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών.

Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 15,6% καθώς το 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ενώ το 20,5% ΣΥΡΙΖΑ αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Άλλο κόμμα προτιμά το 4,6%. Στο 3,4% το άκυρο/λευκό, στο 11,7% οι αναποφάσιστοι. «Δεν θα ψηφίζω» απαντά το 5%.


«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τι ψηφίζετε, πώς κρίνετε συνολικά τα έως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.


«Πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

 

Αστυνομική βία και διαδηλώσεις

Σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 57,3% εκτιμά πως αυτά είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των αστυνομικών. Το 20,9% εκτιμά πως τα φαινόμενα βίας είναι αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αυταρχικό κράτος. Το 19,7% απαντά πως η αστυνομοκρατία είναι βασική κυβερνητική επιλογή.

Την ίδια στιγμή, το 68,6% πιστεύει πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, ενώ το 30,1% θέλει να συνεχίζουν να πραγματοποιούνται.

 

Η επιστράτευση γιατρών

Ως προς την επιστράτευση των γιατρών, ένα ζήτημα που απασχόλησε πολύ την επικαιρότητα των ημερών, το 73,2% εμφανίζεται σύμφωνο με την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ το 20,3% διαφωνεί.

 

Τι λένε οι πολίτες για το Lockdown

Το 65,5% των πολιτών ζητεί χαλάρωση των περιορισμών στην κυκλοφορία, με το 17,7% να θέλει διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων, ενώ το 13,5% ζητεί αυστηροποίησή τους. Αντίστοιχα, το 85,9% ζητεί χαλάρωση – άνοιγμα- των περιορισμών που αφορούν στο λιανεμπόριο, το 7,3% ζητεί διατήρησή τους, ενώ το 5% θέλει αυστηροποίηση.

Επιπρόσθετα, το 75% θέλει χαλάρωση περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην εστίαση, ενώ το 22,3% θέλει διατήρησή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ