Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση Prorata: Μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ - Δεύτερο το...

Δημοσκόπηση Prorata: Μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, μεγάλο προβάδισμα για τη Ν.Δ.

Έκτος ο Κασσελάκης στις θετικές γνώμες. Πόσοι θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη για νέο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα.

Μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται ότι δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Την ίδια ώρα, μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των υπολοίπων κομμάτων καταγράφει «Σφυγμός Νοεμβρίου», η πανελλαδική έρευνα πολιτικών στάσεων και εκλογικής συμπεριφοράς της Prorata δημοσιεύθηκε σήμερα.
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο, ενώ είναι μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά καταγράφοντας ποσοστό 12%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έρχονται στην τρίτη θέση με 10,5%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες με 2,5%, το ΜεΡΑ25 με 2%, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 15,5%.

Δημοσκόπηση Prorata

Στην ερώτηση για το τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς, ένα 33% εκφράζει θετική γνώμη για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα 23% έχει θετική άποψη για τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, συγκέντρωσε οι θετικές απόψεις ανέρχονται σε 18%.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συγκεντρώνει ποσοστό 11% σε θετικές γνώμες και είναι έκτος.

Δημοσκόπηση Prorata

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταγράφοντας ποσοστό 39%, και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%, ο Δημήτριος Νατσιός και ο Βασίλης Στίγκας με 1%.

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα ασκεί την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση», η μεγαλύτερη μερίδα της κοινής γνώμης θεωρεί ότι κανένα κόμμα, με ποσοστό 39%.

Το ΚΚΕ κατέγραψε ποσοστό 17%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στην τέταρτη θέση -μετά το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση- με 9%.

Δημοσκοπική κατάρρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το εάν υπάρχει ανάγκη να ιδρυθεί νέο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 42% απαντά «σίγουρα υπάρχει» ή «μάλλον υπάρχει», ενώ το 50% τίθεται κατά.

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα νέο κόμμα, που θα δημιουργούνταν από στελέχη που αποχωρούν αυτές τις ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ», το 11% απαντά «βέβαια» ή «αρκετά πιθανό», ενώ το 87% απαντά «όχι ιδιαίτερα πιθανό» ή «καθόλου πιθανό».

Δημοσκόπηση Prorata

Το κόμμα που ωφελείται από τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, από την κατάσταση που επικρατεί θα ωφεληθεί κυρίως το ΠΑΣΟΚ (35%) και η Νέα Δημοκρατία (33%).

Δημοσκοπική κατάρρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα για τη σημερινή πρόθεση της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο, καθώς το 12% οδεύει στο ΚΚΕ, το 10% στο ΠΑΣΟΚ και το 5% στη Νέα Δημοκρατία. Άλλο κόμμα δηλώνει το 8,5%, ποσοστό που δηλώνει και αναποφάσιστο, ενώ αποχή ή άκυρο / λευκό επιλέγει το 7%.

​ Edit media   ​

Την ίδια στιγμή, το 24% εκτιμάει ότι οι πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών θα ωφελήσουν τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 69% ότι θα τον ζημιώσουν.

​ Edit media   ​

 

Δημοσκόπηση Prorata

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες απάντησαν, κατά μεγάλη πλειοψηφία με ποσοστό 71% «όχι ιδιαίτερα/καθόλου».

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας» οι συμμετέχοντες απάντησαν με ποσοστό 69% «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά».

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας» οι συμμετέχοντες απάντησαν με ποσοστό 69% «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά».

​ Edit media   ​

Για τα συναισθήματα που νιώθουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, αναλογιζόμενοι την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, οι ίδιοι απάντησαν πως αισθάνονται απογοήτευση με ποσοστό 48% και θυμό με ποσοστό 22%.

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας» οι συμμετέχοντες απάντησαν με ποσοστό 69% «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά».
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments