Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές: Σχεδιασμός για ανοιξιάτικες κάλπες

Εκλογές: Σχεδιασμός για ανοιξιάτικες κάλπες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως και σήμερα έχει απορρίψει όλες τις εισηγήσεις των στενών του συνεργατών για επίσπευση του εκλογικού χρόνου

Κάτι ο καλός καιρός των Χριστουγέννων, κάτι η έλλειψη βιασύνης για να στηθούν κάλπες, έφεραν αλλαγή σχεδίων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αντί για τα βουνά της Ηπείρου βρίσκεται από το απόγευμα των Χριστουγέννων στην αγαπημένη του Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Και κάπως έτσι, οι αποφάσεις που παίρνει με σύμμαχο τον βουνίσιο αέρα, θα πρέπει να ληφθούν υπό τον κρητικό ήλιο, αν και πλέον οι νύξεις από το πρωθυπουργικό επιτελείο συντείνουν στο ότι οι κάλπες δεν θα στηθούν στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές από το Μαξίμου, ως και σήμερα έχει απορρίψει όλες τις εισηγήσεις των στενών του συνεργατών για επίσπευση του εκλογικού χρόνου, έστω για πρώτες εκλογές στις αρχές Μαρτίου και φαίνεται ότι εμμένει σε αυτή τη λογική.

Κάπως έτσι φουντώνουν τα σενάρια για πρώτες εκλογές τον Απρίλιο, ίσως την Κυριακή των Βαϊων, δηλαδή στις 9 του μήνα και επαναληπτικές κάλπες προς το τέλος Μαϊου, στις 21 του μήνα.

Οι ημερομηνίες είναι, βεβαίως, είναι ενδεικτικές, καθώς οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά υπάρχει το δεδομένο ότι κάλπες δεν μπορούν να στηθούν τον Ιούνιο λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τη συγκυρία που περιλαμβάνει καλές οικονομικές ειδήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές. Οι τιμές του ρεύματος διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα, μιας και η κυβέρνηση θα αυξήσει τις επιδοτήσεις για τον μήνα Ιανουάριο, ώστε να ‘ρεφάρει” τις αυξημένες τιμές των παραγωγών, τα ποσά από το MarketPass θα ξεκινήσουν να πιστώνονται από τον Φεβρουάριο και μετά, ενώ ο προοδευτικά καλύτερος καιρός θα φέρει και μικρότερες ανάγκες για έξοδα θέρμανσης.

Από την 1η Μαϊου θα υλοποιηθεί και η εξαγγελία του πρωθυπουργού για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ οι συνταξιούχοι θα έχουν δει στους λογαριασμούς τους τις πρώτες αυξήσεις μετά τα σκληρά μνημονιακά χρόνια. Τέλος, τον Μάρτιο θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός μετά από χρόνια του ΑΣΕΠ για 5.100 προσλήψεις στο δημόσιο, με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν και το μπόνους απόδοσής τους τους επόμενους μήνες.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: