Απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων το «δώρο» Χριστουγέννων

Νέα μέτρα στήριξης σε όσους έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα θα δοθεί τα Χριστούγεννα σε 256.525 νοικοκυριά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας και λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προηγούμενη Πέμπτη.

Το επίδομα θα ξεκινά από 200 ευρώ κατ’ έλάχιστον και θα αυξάνεται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Συνολικά θα ωφεληθούν με τον τρόπο αυτόν 482.335 μέλη νοικοκυριών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σε δηλώσεις τους το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας:

– Μονοπρόσωπο νοικοκυριό – μεμονωμένο άτομο θα λάβει 200 ευρώ

– Κάθε επιπλέον ενήλικας στο ίδιο νοικοκυριό θα λάβει 100 ευρώ

– Κάθε ανήλικο παιδί θα λάβει επιπλέον 50 ευρώ.

Ειδικότερα:

– ζευγάρι ενηλίκων που λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα λάβει 300 ευρώ

– νοικοκυριό με 2 ενήλικες και 2 παιδιά θα λάβει βοήθημα 400 ευρώ

– πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά θα λάβει βοήθημα 500 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο της έκτακτης οικονομικής παροχής θα ανέλθει σε 55 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης παρουσίασαν και άλλα έξι μέτρα στήριξης που θέτει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, μετά και το δεύτερο lockdown.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, η Κυβέρνηση ενεργοποιεί συνολικά μέτρα στήριξης 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για στήριξη Απασχόλησης και των επιχειρήσεων. Τόνισε επίσης ότι η επάρκεια των μέτρων αναγνωρίστηκε από την 8η Αξιολόγηση της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα:

1. Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται

2. αναστολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις και αναστολή πληρωμής φδίοσεων για εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται

3. Αναστολή πληρωμής δανειοληπτών και ένταξη στο Πρόγραμμα Γέφυρα. Ήδη οι τράπεζες αφαιρούν το ποσό της κρατικής συμμετοχής από τη δόση.

4. Υποχρεωτική μείωση ενοικίου για όσους πλήττονται, επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι αύριο και θα προβλέπει αποζημίωση 50% στους εκμισθωτές

5. Αναστολή λήξης επιταγών για 75 μέρες

6. Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 με συμμετοχή και νεοσύστατων επιχειρήσεων ασχέτως αν έχουν εργαζομένους και ταμειακή μηχανή. Το 50% δεν επιστρέφεται. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίγει η πλατφόρμα και μέχρι 30 Νοεμβρίου. Θα εμφανίζεται αυτόματα το ποσό ενίσχυσης. Μέσα στον Νοέμβριο θα πληρωθούν οι πρώτοι δικαιούχοι. Θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ. Μαζί με την Επιστρεπτέα 5 θα δοθούν πάνω από 5 δισ. ευρώ

Βρούτσης: Απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων το «δώρο» Χριστουγέννων

Το «Δώρο» Χριστουγέννων θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.