Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕλληνοτουρκικά: Ετσι ξεμπροστιάζει η Ελλάδα την Τουρκία - Αυτές είναι οι επιστολές...

Ελληνοτουρκικά: Ετσι ξεμπροστιάζει η Ελλάδα την Τουρκία – Αυτές είναι οι επιστολές της Ελλάδας σε ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι επιστολές που έστειλε η Ελλάδα με αποδέκτες τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέμετα εξωτερικών υποθέσεων στις οποίες παρουσιάζονται οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις επιστολές με αποδέκτες τον Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Ζοζέπ Μπορέλ στις οποίες υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού παρουσιάζονται οι δηλώσεις Ερντογάν, στη συνέχεια χαρακτηρίζονται ως «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβολή για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό».

Ο Νίκος Δένδιας υπενθυμίζει, ότι ήταν ο Ερντογάν που αποφάσισε πριν απο μερικούς μήνες να διακόψει όλα τα υψηλόβαθμα κανάλια επικοινωνίας με την Ελλάδα προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι υπέρ του διαλόγου ως μέσο επίλυσης των διαφορών «ειδικά με μια γείτονα χώρα η οποία, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, διατηρεί την απειλή του casus belli εναντία στη χώρα μου».

«Αν αποτύχουμε στο να το κάνουμε εγκαίρως (σ.σ. καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας) ή υποτιμήσουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος, ρισκάρουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που εκτυλίσσεται σε άλλο σημείο της ηπείρου μας (σ.σ. εννοώντας την Ουκρανία). Αυτό είναι κάτι που κανείς από εμάς δεν εύχεται να δει» καταλήγει η επιστολή του κ. Δένδια με αποδέκτη τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ενώ στο ίδιο πνεύμα καταλήγει και η επιστολή προς τον κ. Μπορέλ.

Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες την οποία υπογράφει η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη, καταλήγει ως εξής: «Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και στο πεδίο, κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλη περίπτωση διμερών σχέσεων. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ ως τον θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης».

Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

 

Η επιστολή προς τον Ζοζέπ Μπορέλ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments