Όσο και να περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει το θέμα Πολάκη για να «τον χτυπήσει πολιτικά « το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ταύτισε με τον βουλευτή Χανίων κάνοντας λόγο περί Πολακισμού , -ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψεμάτων και ανορθολογισμού , όπως είπε – ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς μόλις χθες είχε προσπαθήσει να συνετίσεις τον βουλευτή του κόμματος του ο οποίος τις ενέργειες του φέρνει συχνά πυκνά σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της αξιωματικής επιμένουν ότι η χθεσινή συζήτηση έγινε μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς με την στάση και την συμπεριφορά του κατάφερε να βάλει απέναντι του όλα τα κόμματα . « Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε όχι μόνο διχαστικός αλλά και κατώτερος των έκτακτων συνθηκών, χωρίς να έχει επίγνωση της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει » ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Επισημαίνουν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απορρίψει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας το επόμενο εξάμηνο με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής – χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την καθηγήτρια Αθηνά Λινού – γεγονός που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής φέρει στο ακέραιο προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη για ό,τι συμβεί τους επόμενους έξι μήνες στο ΕΣΥ και την κοινωνική συνοχή.

Αναφερόμενα στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι ο πρωθυπουργός απλά παραδέχθηκε ότι «πέσαμε έξω», τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για να επιταχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες οι ιδιωτικές κλίνες και τα ιατρικά κέντρα.

ΟΙ ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κρυπτόμενος πίσω από την Επιτροπή επιστημόνων, κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για άσχετα θέματα και αμυνόμενος, για τρεις μόνο λόγους:

– για να επιβεβαιώσει πως στην Ελλάδα υπάρχουν 11 εκατ. ατομικές ευθύνες εκτός από τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του,

– για να κρύψει τις ευθύνες του για σαρδελοποίηση πολιτών στα ΜΜΜ ,τους χώρους εργασίας, τα γηροκομεία, τις τάξεις με αυξημένο αριθμό μαθητών .

– και για να μπαλώσει την τεράστια αλήθεια που είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι «πέσαμε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού και φθάσαμε στην έκρηξη του δεύτερου κύματος, το ίδιο δηλαδή που είχε παραδεχθεί ο ίδιος με συνέντευξή του στο CNN από τις 20 Αυγούστου στην Κριστιάν Αμανπούρ.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής για να δούμε αν ήταν σύμφωνη για μία σειρά από αποφάσεις -αύξηση μαθητών σε σχολεία, αλλοπρόσαλλο άνοιγμα τουρισμού, μη υποχρεωτικό τεστ τουριστών το καλοκαίρι, συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες, άνοιγμα γηπέδων ενώ αυξάνονταν τα κρούσματα-.