Σε μείζον πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, μετά την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από μέλη της επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου και επιχειρημάτων, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αποκλεισμό Τζανακόπουλου – Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή και να μπαχαλοποιήσει την διαδικασία και να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Έτσι λοιπόν αποφασισμένος να συνεχίσει τις παλινωδίες στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis φαίνεται πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να οδηγήσει στα άκρα τις συνεδριάσεις της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενος να αποδεχθεί την απόφαση της πλειοψηφίας και τις εξηγήσεις του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα για το σύννομο της εξαίρεσης των δύο βουλευτών από την σύνθεση της επιτροπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αρνηθεί να ορίσει αντικαταστάτες θεωρώντας ότι η «αποβολή» του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου είναι άκυρη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι δύο θα επιδιώξουν να εισβάλλουν στην συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτη επιχειρώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση της φρουράς και να εμφανιστούν ως «διωκόμενοι» ενός «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος».

«Ορίσαμε επτά μέλη στην αρχή των διαδικασιών και με τα επτά μέλη θα παραβρεθούμε στην επόμενη συνεδρίαση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι προαναγγέλλοντας νέα παρακμιακά, ακτιβιστικά δρώμενα.

Οι Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης επιδόθηκαν ως στελέχη αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία άνευ προηγουμένου απειλών και προκλήσεων.

Με αυτή την τακτική προσπαθούν να αναγκάσουν σε οπισθοχώρηση την πλειοψηφία και να επιβάλλουν τις απόψεις της μειοψηφίας. Έχοντας διαπιστώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βγει στους δρόμους καθώς τόσο η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν ευνοεί μαζικές διαδηλώσεις αλλά κυρίως γιατί η δική του πολιτική τα προηγούμενα 4,5 χρόνια τους έχει καταστήσει ανεπιθύμητα πρόσωπα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας επιχειρούν να φέρουν το πεζοδρόμιο στην Βουλή.

Εάν με τον τρόπο αυτό καταφέρουν να επιβληθούν στην πλειοψηφία, κάτι που δεν φαίνεται, τότε πιθανότατα θα τον υιοθετήσουν ως μόνιμο αντιπολιτευτικό εργαλείο.