Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΕπείγουσα αντικατάσταση του αγωγού υδροδότησης από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι...

Επείγουσα αντικατάσταση του αγωγού υδροδότησης από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου μέχρι τις Άλωνες

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας με μελέτη της αναφέρεται σε εργασίες αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού, με εκκίνηση τη δεξαμενή του Αγίου Νικολάου στην Αγία Μαρίνα και κατάληξη στην δεξαμενή, που βρίσκεται  στις Άλωνες, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού.

Η μελέτη αναφέρει διαρροές  νερού στον υπέργειο σωλήνα , μήκους 1300 μέτρων, από την δεξαμενή του Αγίου Νικολάου έως της Άλωνες.

Σε πολλαπλά σημεία του αγωγού παρουσιάζονται ζημιές, λόγω της κακοκαιρίας “Ντάνιελ” , αλλά καιεκτεταμένες φθορές που πιθανόν σύντομα θα οδηγήσουν σε νέες διαρροές νερού. Κρίνεται άμεση η αντικατάσταση του αγωγού υπάρχοντα αγωγού Φ 63, με νέο σωλήνα πολυαιθυλενίου PE Φ 90, 16 atm, 3G, κατάλληλο για πόσιμο νερό και ικανό να καλύψη τις ανάγκες του αύξοντα αριθμού των κατοίκων των Αλώνων.

Οι εργασίες θα γίνουν με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των απαραίτητων υλικών που προβλέπονται κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός εκτιμάται στις 19.767 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ. Η εκτέλεση θα γίνει με απευθείας ανάθεση και η χρηματοδότηση με ίδιους πόρους.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments