Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΕπιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία, ενώ έχει άδεια για 24...

Επιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία, ενώ έχει άδεια για 24 – Επιστολή πολιτών στον Δήμαρχο

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο επιχειρηματίας ισοπέδωσε το χώρο για να φτιάξει ιδιωτικό πάρκινγκ, έκανε εσκαφές για να καλύψει την παραλία με άμμο και δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους με τη μουσική

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για όσα συμβαίνουν στην παραλία Κλειδί καθώς ιδιοκτήτης επιχείρησης έχε καταπατήσει με κάθε τρόπο το συμφωνητικό μίσθωσης που υπέγραψε με τον Δήμο Αίγινας και την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραλία στο Κλήμα-Κλειδί της Αίγινας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από τους κάτοικους της περιοχής παρότι το συμφωνητικό προβλέπεις κατάληψη συγκεκριμένου χώρου από την επιχειρήση, ο επιχειρηματίας τον έχει υπερβεί κατά πολύ. «Στην αιτούμενη προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν 24 σετ ομπρελών», ανέφερε το συμφωνητικό, με τον ιδιοκτήτη να έχει τοποθετήσει 140 σετ ομπρελών στην ίδια περιοχή.

IMG_0236
IMG_5517_1_
Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον αιγίαλο, καθώς ο επιχειρηματίας αποφάσισε να καλύψει με άμμο από εκσκαφές τα βότσαλα που κοσμούν την συγκεκριμένη παραλία. Όταν μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά. Οι παρεμβάσεις δεν έμειναν εκεί, μιας και ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ισοπεδώσει τον χώρο δίπλα στην παραλάι για να φτιάξει παράνομο χώρο πάρκινγκ τις θέσεις του  οποίου χρέωνε πέρυσι 40 ευρώ για όσους δεν ήταν πελάτες του.
IMG_5508
2δ_εξκαφεσ_αιγιαλου
Τα σετ των ομπρελών «συνοδεύονται» από μια καντίνα η οποία -επίσης παρανόμως- βρίσκεται στον χώρο της παραλίας όλο τον χρόνο, παρότι επιτρέπεται μόνο για τους μήνες του συμφωνητικού. Πρόβλημα δημιουργείται επίσης και από τη μουσική που εκπέμπεται δυνατά από τα ηχεία της καντίνας καθώς ο ήχος φτάνει μέχρι τα σπίτι της περιοχής.

Τι αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό: «Σκοπός της σύμβασης αυτής είναι η εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού, παραλίας και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών. Η συνολική επιφάνεια παραχώρησης ανέρχεται στα 200,00 τ.μ. όπως αυτή απεικονίζεται στο συνοδεύον το παρόν απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού/παραλίας.

IMG_0060
Η μέγιστη κάλυψη χρήσης του παραχωρούμενου χώρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% προκειμένου να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι καθώς και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής, πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων από την ακτογραμμή για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.

Στην αιτούμενη προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν 24 σετ ομπρελών».

Δείτε το ΕΔΩ το συμφωνητικό της μίσθωσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αίγινα, Ιωάννη Ζορμπά  να αποσυρθούν άμεσα (πριν περασει το καλοκαίρι) τα παράνομα σετ ομπρελών και την καντίνα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο Δημόσιο χώρο της Παραλίας, αλλά και να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις.

H επιστολή των πολιτών προς τον Δήμαρχο Αίγινας, Ιωάννη Ζορμπά

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Δήμου Αίγινας

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική, πλήρη κατάληψη της παραλίας/αιγιαλού στο ΚΛΗΜΑ – ΚΛΕΙΔΙ Αίγινας, κατά παράβαση των όσων προβλέπονται στο με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης .

Συγκεκριμένα:

1 Η επιχείρηση αυτή, από τα μέσα Μαΐου τοποθέτησε εκατόν σαράντα (140) Ομπρέλες και πέντε (5) σπιτάκια με κουρτίνες (πέπλα) που φτάνουν μέχρι το κύμα του αιγιαλού και καταλαμβάνουν ολόκληρο τον υπάρχοντα χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 1 της ανωτέρω σύμβασης μίσθωσης που προβλέπει 24 σετ ομπρελών!!!

Με τον τρόπο αυτό εξαναγκάζει, όσους κολυμβητές αδυνατούν να πληρωσουν ή δεν επιθυμούν την ενοικίαση ομπρέλας, να συνωστίζονται στις βραχώδεις παρυφές του αιγιαλού, αφού μάλιστα κάλυψε με χώμα από παρακείμενη εκσκαφή τον βοτσαλωτό αιγιαλό και τους πολύ χαμηλούς βράχους στη θέση αυτή (κατά παράβαση του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης). Όταν δε τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά.

2 Επειδη δεν υπήρχε διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (πάρκινγκ ) η επιχείρηση αποψίλωσε /ισοπέδωσε τον χώρο από τα όρια της μέχρι τα όρια του ρέματος, το οποίο έφραξε με βοτσαλα και μπάζα εκσκαφής από τις κατασκευές της , εμποδίζοντας την φυσική διέξοδο του ρεματος προς τη θάλασσα. Αφαίρεσε επίσης τις προυπαρχουσες καλαμιές και ισοπεδώσε αμμοθίνες. Τον χώρο αυτόν μάλιστα διέθεσε το προηγούμενο έτος μόνο για τους πελάτες της (χωρίς να έχει προς τούτο δικαίωμα) απειλώντας με χρέωση 40 Ευρώ τους άλλους πολίτες για παρκινγκ.

3 Η ίδια ως άνω επιχείρηση έχει τοποθετημένη σταθερή καντίνα (κατά παράβαση και πάλι του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης), την οποία δεν αποσύρει ποτέ και εγκαταλείπει τον χειμώνα επι τόπου, ενω τερματίζεται η μίσθωση. Την καταλαμβάνει δε πάλι το επόμενο έτος η ιδία πάντοτε επιχείρηση.

Τελος, αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό, η μισθώτρια επιχείρηση, έχει αναρτημένα ηχεία στην καντίνα και η μουσική (που υπερβαίνει καθε ανεκτό όριο ) ακούγεται σε όλο τον δημόσιο χώρο, αλλά κυρίως αποτελεί έντονη όχληση, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για τους πέριξ φιλήσυχους κατοίκους και επισκέπτες. Λόγω δε της διαμόρφωσης του εδάφους, η Μουσική μεταδίδεται στις παρακείμενες παρυφές μέχρι το χωριό Σφεντούρι. Τούτο έχει επανειλημμένα οδηγήσει σε διενέξεις των κατοίκων με την επιχείρηση, γεγονός που επαναλαμβάνεται κατ’ εξακολούθηση κάθε καλοκαίρι, παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συστάσεις της αστυνομίας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σας ζητάμε να ενεργήσετε τα νόμιμα ώστε:

1. Να αποσυρθούν άμεσα (πριν περασει το καλοκαίρι) τα παράνομα σετ ομπρελών και την καντίνα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο Δημόσιο χώρο της Παραλίας/αιγιαλού, τον οποιο η επιχείρηση παράνομα καταπατεί, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και κατά παράβαση όσων υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

2.Ζητάμε την παρέμβαση σας, για την διαφύλαξη της ησυχίας του χώρου και την επαναφορά του περιβάλλοντος στον όρμο ΚΛΕΙΔΙ (παρεμβάσεις χωροταξικές, μουσική, φωτισμός) στην προηγούμενη κατάσταση του απείρου φυσικού κάλλους του, που με τόση απλοχεριά η ίδια η φύση μας χάρισε και η εν λόγω επιχείρηση αλλοίωσε και συνεχίζει να αλλοιώνει με μεθοδευμένες παράνομες παρεμβάσεις, τις οποίες καμία περιβαλλοντολογική μελέτη δεν θα επέτρεπε να συμβούν, και είναι αντίθετες με τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα.

3. Τέλος, κατ’ ελάχιστον ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπονται στο ανωτέρω με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης του κ. Γεωργίου – Παναγιώτη Φραντζούλη και ειδικότερα την επιβολή από μέρους σας (κατά την προβλεπόμενη νόμιμη αρμοδιότητα σας) όλων των συνεπειών που προβλέπονται στο άρθρο 5 του ανωτέρω συμφωνητικού σε βάρος της παρανομούσας επιχείρησης, καθώς ο έλεγχος της πιστής τήρησης των όρων του ανωτέρω συμφωνητικού και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, αποτελεί δέσμια και ελεγκτέα υποχρέωση σας.

Οι υπογράφοντες κάτοικοι της περιοχής πολιτες της Αίγινας και επισκέπτες

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: