Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για Πέμπτη και Παρασκευή – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους κατοίκους των περιοχών που θα επηρεαστούν από το κύμα κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως επισημαίνει ο κύριος Καλλιάνος, η Αττική θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία την Παρασκευή, που θα είναι και η χειρότερη ημέρα, ενώ από Δευτέρα αναμένεται ακόμα ένα κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου:

«Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και καταιγίδες, τις πιθανές χαλαζοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Πέμπτη, πρώτη μέρα της κακοκαιρίας είναι το Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα, στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, στην κεντρική και δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Κάποια λίγα φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες δεν είναι άξια εκτενούς αναφοράς γιατί θα είναι εξασθενημένα.

Παρασκευή η πιο δύσκολη ημέρα

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Έτσι λοιπόν, πλην της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τα Δωδεκάνησα προς το ξημέρωμα του Σαββάτου.

Προσοχή στις παρακάτω περιοχές: 

Λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής που θα έχουν κατά τόπους τα φαινόμενα, κρίνω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω περιοχές εξαιτίας της ενδεχόμενης σφοδρότητας των καταιγίδων. Καλύτερα να προετοιμαστούμε για κάτι ισχυρό και ας μην έρθει έτσι όπως δείχνει παρά να μην είμαστε καθόλου ενημερωμένοι :

Πέμπτη:
– Ιόνιο

– Ήπειρος
– Δυτική Στερεά
– Δυτική Πελοπόννησος

Παρασκευή:
– Θεσσαλία
– Στερεά Ελλάδα (συν την Αττική)
– Πελοπόννησος
– Εύβοια
– Σποράδες
– Βορειοανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι έως επτά μποφόρ

Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης μεταβολής του καιρού δεν φαίνεται ότι θα προκληθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών καταιγίδων, ίσως κατά τόπους ενισχυθούν και οι άνεμοι. Εκεί χρειάζεται προσοχή.

Εξασθενούν τα φαινόμενα το Σάββατο – Νέα επιδείνωση από Δευτέρα

Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χωρίς να λείψουν όμως οι βροχές νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Υπάρχει όμως ενδεχόμενο να έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη σωστά μιας και οι μέρες είναι πολλές έως τότε. Θα σας ενημερώσω με νεότερα στοιχεία».