Αύξηση των δικαιούχων για το επίδομα τέκνων του 2021 δείχνουν οι πάνω από 502.000 αιτήσεις Α21 που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΑ ενώ απομένουν τέσσερις μέρες μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου πριν την διακοπή τους ώστε να γίνουν ο πρώτες πληρωμές στις 31 Μαρτίου με το επίδομα του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους.

Τον Μάρτιο του 2020 είχαν υποβληθεί 513.000 αιτήσεις με το κλείσιμο» της πλατφόρμας για το επίδομα του πρώτου διμήνου, ενώ φέτος αναμένεται ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 560.000 σύμφωνα με αρμόδια στελέχη.

Η αυξητική τάση στις πρώτες αιτήσεις δείχνει ότι φέτος θα πάρουν επίδομα περισσότεροι δικαιούχοι, καθώς λόγω μείωσης εισοδημάτων από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, θα «πιάσουν» τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για κάθε κατηγορία.

Ο ΟΠΕΚΑ θα πάψει να δέχεται νέες αιτήσεις για το πρώτο δίμηνο, μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και καλεί όσους δεν έχουν υποβάλει ή δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν άμεσα ώστε να τους χορηγηθεί το επίδομα παιδιού για το πρώτο δίμηνο.

Για να χορηγηθεί το επίδομα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση Α21 οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και μετά τις 12 Μαρτίου όχι όμως για νέες αιτήσεις αλλά μόνον για όσους θέλουν να τροποποιήσουν, οριστικοποιήσουν ή να διορθώσουν την αίτηση που θα πρέπει να έχουν υποβάλει μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως η πληρωμή θα μετατεθεί για τον Μάιο.