Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίδομα βενζίνης: Πώς θα αποθηκεύσετε στο κινητό σας και θα χρησιμοποιήσετε το...

Επίδομα βενζίνης: Πώς θα αποθηκεύσετε στο κινητό σας και θα χρησιμοποιήσετε το «κουπόνι» των 13 ευρώ

Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ότι θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης για τους δικαιούχους.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές με το «κουπόνι» 13 ευρώ.

Κάρτα καυσίμων παρόμοια με το Freedom Pass

Για το χρονικό διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδίδουν την κάρτα καυσίμων μέσω gov.gr.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια με το Freedom Pass που είχε εκδοθεί για τους φοιτητές το προηγούμενο διάστημα.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να «αποθηκεύσουν» το ποσό που τους αναλογεί σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς λειτουργούσε το Freedom Pass

Κάθε δικαιούχος συνδεόταν στο gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet και έκανε αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σε αυτή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνεται και για την κάρτα καυσίμων.

Στη συνέχεια, για το Freedom Pass, συμπληρωνόταν το ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο), ενώ είχε γίνει ανάπτυξη ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα κινητά.

Οι δικαιούχοι για το «κουπόνι βενζίνης»

Την επιδότηση δικαιούνται φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφορά αυτοκίνητα ασφαλισμένα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να είναι συνιδιοκτήτες (ένας μόνον για κάθε αυτοκίνητο) ή έχουν αυτοκίνητο με leasing.

Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, όπως το freedom pass, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για τη λήψη της κάρτας, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώσει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση.

Η επιδότηση υπολογίστηκε για αγορές 60 λίτρα καυσίμων μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Σύνολο περί τα 40 ευρώ. Δηλαδή 0,22 ευρώ επί 180 λίτρα ίσον 39,60 ευρώ.

Οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών θα επιδοτηθούν με 50 ευρώ.

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 35 ευρώ για τη νησιωτική.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments